Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Okons: "Alonso komandā paveica tikai 2% no visa darba"

Juris Grīns
Juris Grīns

Okons: "Alonso komandā paveica tikai 2% no visa darba"
Estebans Okons un Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Estebans Okons atzinis, ka "Alpine" komandā tieši viņš bija lielākais strādātājs, kamēr divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso paveicis tikai minimālu daļu no visa darba pie mašīnas uzlabošanas un citām aktivitātēm.

Okons un Alonso komandā nespēja saprasties, abi arī trasē piedzīvoja kontaktus. Alonso izlēma nākamgad pāriet uz "Aston Martin", ar ko noslēdzis līgumu uz divām sezonām. Vēl pirms paziņojuma par komandu maiņu, viņš publiski kritizēja gan "Alpine" vienību, gan Okonu.

"Protams, biju sarūgtināts par viņa izteikumiem presē, jo tas netika atrisināts iekšēji," intervijā "Ouest-France" stāsta Okons. "Mūsu starpā nekas no tā netika izdiskutēts. Tas ir labi, ka tagad viņš dodas uz "Aston Martin", un mēs varam iet savu ceļu."

Okons neslēpj, ka tieši viņš komandā bijis lielākā darba darītājs: "Godīgi sakot, par 98% darbs bija uz maniem pleciem un tikai kādus 2% izdarīja viņš. Es biju pārslogots. Veicu visus attīstības darbus sumulatorā, mārketinga aktivitātes."

2023. gada F1 sezonā franču pilota Okona komandas biedrs būs viņa tautietis Pjērs Gaslī, kurš ieradīsies vienībā no "AlphaTauri" nometnes.

"Mēs viens otru labi pazīstam jau gadiem ilgi," atklāj Okons. "Pirmais kartings, ar ko viņš brauca, bija manējais. Toreiz mums bija kopīgs sapnis - reiz nokļūt F1 čempionātā. Un mums to izdevās paveikt."

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news