Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kvjats soda dēļ otro posmu pēc kārtas zaudē punktus

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvjats soda dēļ otro posmu pēc kārtas zaudē punktus
Daņils Kvjats. Foto: Scuderia Toro Rosso

Jau otro "Formula 1" posmu pēc kārtas izcīnītos punktus sacīkstēs zaudējis krievu autosportists Daņils Kvjats, kurš arī pēc ASV "Grand Prix" finiša ticis pie soda.

"Toro Rosso" komandas pilots sacīkšu beigu daļā apdzina Serhio Peresu, izraisot sadursmi, bet iegūstot vienu pozīciju, kas viņam ļāva ierindoties desmitajā vietā. Tiesneši sāka izmeklēt epizodi un jau pēc finiša piešķīra Kvjatam piecu sekunžu sodu, kas viņu oficiālajos rezultātos atmeta uz 12. pozīciju.

Rezultātā pie pēdējā pieejamā punkta ticis "Racing Point" pilots Peress, bet 11. vieta piešķirta Kimi Raikonenam no "Alfa Romeo" vienības, par ko gan punkti nepienākas.

Tāpat Kvjatam piespriests viens Superlicences soda punkts. Pēdējo 12 mēnešu laikā viņš sakrājis piecus soda punktus.

Tikai nedēļu iepriekš, posmā Meksikā pēdējā līkumā Kvjats sadūrās ar "Renault" braucēju Niko Hilkenbergu, kā rezultātā tiesneši viņu arī toreiz sodīja un atņēma devīto vietu, sportistam nokrītot uz 11. pozīciju.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...