Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vasērs, Horners un Seidls atteikušies no iespējas vadīt "Ferrari" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Vasērs, Horners un Seidls atteikušies no iespējas vadīt "Ferrari" komandu
Matija Binoto. Foto: Motorsport.com

Kādreizējais "Ferrari" prezidents Luka di Montedzemolo neslēpj, ka ir noraizējies par savu kādreizējo "Formula 1" komandu. Tiek ziņots, ka no iespējas aizvietot Matiju Binoto jau atteikušies vairāki citu pašreizējo F1 vienību vadītāji.

Pēc vairākiem "Ferrari" vadītāja postenī pavadītiem gadiem no amata šī gada izskaņā atkāpsies Binoto. Šobrīd jau tiek baumots, ka viņš varētu pievienoties "Audi" komandai, kas čempionātā startēs no 2026. gada, vai bijušajai čempionvienībai "Mercedes".

Tikmēr tika ziņots, ka galvenais kandidāts uz Binoto vietu ir tagadējais "Alfa Romeo" komandas boss Frederiks Vasērs. Vācijas mediji tomēr ieguvuši informāciju, ka Vasērs "Ferrari" piedāvājumu ir noraidījis. Tāpat no leģendārās komandas vadīšanas atteikušies "McLaren" boss Andreass Seidls un "Red Bull" vadītājs Kristians Horners, kuriem arī esot izteikti piedāvājumi.

Tikmēr itāļu medijs "Corriere dello Sport" raksta, ka "Ferrari" priekšsēdētājs Džons Elkans plāno ieviest pilnīgi jaunu pārvaldības sistēmu un vadītāja pienākumus sadalīt trīs dažādiem cilvēkiem. Viens būtu vispārējais vadītājs, otrs būtu komandas vadītājs, bet trešais - tehniskais direktors. Tiek ziņots, ka pārejas posmā pēc Binoto aiziešanas par pagaidu F1 komandas vadītāju kļūs "Ferrari" izpilddirektors Benedeto Vinja.

Arī Di Montedzemolo izteicies par situāciju "Ferrari" komandā, un viņam tā nešķiet iepriecinoša.

"Tā kā man patiesi rūp "Ferrari", šādos brīžos es labāk neko nekomentēšu, kā vien pateikšu, ka šobrīd tā izskatās pēc kompānijas bez līdera," sacīja Di Montedzemolo, kurš bija "Ferrari" prezidents līdz 2014. gadam.

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news