Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Audi" F1 komanda sastāvā vēlētos redzēt Sainsu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Audi" F1 komanda sastāvā vēlētos redzēt Sainsu
Karloss Sainss. Foto: Scuderia Ferrari

"Audi" F1 projekta vadītājs Adams Beikers atklājis, ka jau pirmajā sezonā komandas mērķis būs izcīnīt pjedestālus, bet par uzvarām un tituliem spēt iesaistīties trīs gadus pēc ienākšanas čempionātā. Tāpat viņš neslēpj, ka sastāvā vēlētos redzēt Karlosu Sainsu.

Augustā "Audi" paziņoja, ka 2026. gadā ienāks F1 čempionātā kā dzinēju piegādātājs, bet oktobrī apstiprināja, ka sadarbosies ar "Sauber" vienību, kas tādējādi kļūs par Vācijas autoražotāja rūpnīcas komandu. Formāli "Sauber" būs stratēģiskā partnere, savā Hinvilas bāzē Šveicē attīstot šasijas, kamēr dzinēji tiks ražoti "Audi" rūpnīcā Noiburgā, Vācijā. Jau šobrīd F1 vajadzībām tiek aktīvi celtas jaunas ēkas un pilnveidota cita nepieciešamā infrastruktūra.

"Audi" plāno ir ambiciozi, neslēpj projekta vadītājs.

"Tas nav neprātīgi, domāt, ka mēs varam sasniegt virsotni trīs gadu laikā, lai arī "Formula 1" ir sarežģīts izaicinājums," sacīja Adams Beikers. "Pirmajā sezonā mēs gribētu dažus pjedestālus."

Vēl nav zināms ne tas, kurš būs komandas vadītājs, ne arī piloti, tomēr dažu braucēju vārdi jau tiek piesaukti. Viens no tiem ir tagadējais "Ferrari" pārstāvis Karloss Sainss.

"Būtu lieliski, ja Sainss brauktu pie mums, tomēr 2026. gads vēl ir tālu," atzina Beikers. "Jaunā projektā ļoti svarīga ir pilnvērtīga attīstības fāze. Tāpēc ir vitāli svarīgi, lai to īstenot palīdzētu pieredzējis pilots."

Jāpiemin, ka Karlosa Sainsa tēvs, kurš piedalās rallijreida sacensībās, šobrīd jau pārstāv "Audi" rūpnīcas komandu.

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...