Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA dod zaļo gaismu "Andretti" komandas startēšanai F1

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA dod zaļo gaismu "Andretti" komandas startēšanai F1
Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) oficiāli ir devusi zaļo gaismu jaunās F1 komandas "Andretti" ienākšanai čempionātā. Tomēr pirms tam tai vēl jānoslēdz vienošanās ar komerciālo tiesību īpašnieci "Formula One Management" (FOM).

..Kopš februāra, kad tika atvērta pieteikšanās, FIA analizēja vairāku potenciālo F1 komandu pieteikumus. Šodien beidzot oficiāli tika paziņots, ka "Andretti" ir vienīgā no tām, kas tiek virzīta uz noslēdzošo kārtu pirms apstiprināšanas dalībai čempionātā. Līdz ar to, lai gan FIA ir apmierināta ar amerikāņu komandas līdz šim paveikto, vēl nav garantēts, ka tā nonāks līdz startēšanai "Formulā 1".

Tagad "Andretti" ir uzdevums panākt vienošanos un noslēgt līgumu ar FOM. Šajā ziņā nav noslēpums, ka daudzu tagadējo F1 vienību vadība ir pret 11. komandas ienākšanu čempionātā, ar ko nākotnē nevēlas dalīt naudas balvas.

Pēdējo nedēļu laikā sākās baumas, ka gadījumā, ja komerciālie jautājumi kļūs par iemeslu kāpēc "Andretti" netiks pielaista dalībai čempionātā, sekos vērienīgi tiesu darbi.

Pieteikumu izskatīšana līdz šim notikusi divās kārtās. Līdz otrajai kārtai tika arī F2 čempionātā startējošās komandas "Rodin Carlin" un "Hitech", kā arī Āzijā bāzētais jaunais F1 projekts LKYSUNZ.

Agrākais, kad "Andretti" komanda, kas jau vienojusies par sadarbību ar ASV autoražotāju "Cadillac", varētu ienākt F1 čempionātā ir 2025. gads.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-10-04 19:37, pirms 9 mēnešiem
Bolīdu jau viņi kaut ka salipinās līdzīgi kā Haas, bet kas viņiem pagādās motoru, līdzšinējie ražotāji ir atteikusies, kādai nāksies piespiedu kārta piegādāt, ja nespēs likt pretargumentus. Ticamākais tā būs Honda.