Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miks Šūmahers spiests paskaidrot, ka nav rasists

Juris Grīns
Juris Grīns

Miks Šūmahers spiests paskaidrot, ka nav rasists
Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

Topošais "Formula 1" pilots Miks Šūmahers bijis spiests paskaidrot, ko domā par rasismu, jo kādā no intervijām nav vēlējies komentēt Lūisa Hamiltona politiskās aktivitātes.

Itāļu laikraksts "La Stampa" viņam uzdeva jautājumu, ko Šūmahers domā par F1 čempionāta un "Mercedes" pilota Hamiltona aktivitātēm saistībā ar rasisma mazināšanu pasaulē. "Haas" vienības debitants atbildēja īsi: "Man nav komentāru." Tas satracināja vienu daļu sociālo tīklu lietotāju, kuri uzskatīja, ka Šūmahera klusēšana nozīmē viņa vienaldzīgo attieksmi. Sportists pēc tam bija spiests taisnoties ar "Twitter" starpniecību.

"Nesen tiku pārprasts, kad intervijā man uzdeva jautājumu, kas bija saistīts ar politisko aktivitāti," rakstīja 21 gadu vecais vācietis. "Gribu precizēt vienu lietu - esmu pret jebkāda veida un formas netaisnību un nevienlīdzību, un atbalstu cīņu pret rasismu."

Hamiltons bija redzamākais personāžs pērn organizētajā "Black Lives Matter" kustībā. Itāļu izdevums "La Gazzetta dello Sport" tagad ziņo, ka kāda no 45 biedriem sastāvoša cilvēktiesību organizācija ir aicinājusi tumšādaino britu pilotu boikotēt šogad plānoto Saūda Arābijas posmu, saistībā ar šajā valstī pastāvošajiem cilvēktiesību pārkāpumiem.

"Ja labākais pilots atteiktos startēt Saūda Arābijā, tā būtu laba palīdzība beidzot šai valstij likt rīkoties cilvēktiesību jautājumos," teikts Hamiltonam adresētajā vēstulē. "Savā cīņā tev ir jāparāda milzīga drosme."

Zināms, ka šogad "Formulā 1" pirms sacīkstēm piloti vairs nevienosies kopīgā pietupienā uz ceļa, tādā veidā izrādot atbalstu cīņai pret rasismu. Uzmanība šiem jautājumiem tiks izrādīta citādā veidā, lai gan vēl nav zināms, kā tieši.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-03 16:57, pirms 3 gadiem
Tagad pat vairs neko neteikt ir slikti. Vislabaak ir pietureeties pie Kimi pieejas, labaak nerunaat nekad.

     [+] [-]

, 2021-03-03 17:10, pirms 3 gadiem
Tāpat kā pret varavīksnes piekritējiem Latvijā, draugi mūs gaida grūti laiki....

  -1 [+] [-]

, 2021-03-03 17:20, pirms 3 gadiem
Karoč , ja tu neatbalsti tumšos un zilos, tevi vari noēst par to😅.Un paši mēdiji uzbāžās ar šiem jautājumiem un taisa traci......

     [+] [-]

, 2021-03-03 17:21, pirms 3 gadiem
hantele rakstīja: Tagad pat vairs neko neteikt ir slikti. Vislabaak ir pietureeties pie Kimi pieejas, labaak nerunaat nekad.
Tapēc viņš ļoti daudziem patīk ,jo nerunā sūdu kaut kādu😀

     [+] [-]

, 2021-03-03 17:53, pirms 3 gadiem
Tagad vis sliktāk klājas baltajam vecim,kuram patīk vecenes...🤦‍♂️

     [+] [-]

, 2021-03-03 18:53, pirms 3 gadiem
Jā, ko tur vēl piebilst ja uz jautājumu par kolēģa aktivitātēm rasisma apkarošanā ir jādomā un beigās tā arī neko nevar pateikt. Laikam jau nezin tomēr pareizo atbildi.

     [+] [-]

, 2021-03-03 19:27, pirms 3 gadiem
Dzerevņa rakstīja: Tagad vis sliktāk klājas baltajam vecim,kuram patīk vecenes...🤦‍♂️
Labākais ir būt morītim, tie nekad nav rasisti