Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

2021. gada F1 mašīnu atrāda Fetela jaunā komanda "Aston Martin"

Juris Grīns
Juris Grīns

2021. gada F1 mašīnu atrāda Fetela jaunā komanda "Aston Martin"
Jaunais "Aston Martin AMR21" sacīkšu auto. Foto: Aston Martin Racing

"Aston Martin" sacīkšu komanda šodien prezentēja savu 2021. gada mašīnu, ar ko Sebastians Fetels un Lānss Strols piedalīsies F1 pasaules čempionātā.

Līdz šim "Formula 1" sacīkstēs komanda startēja kā "Racing Point", bet, līdz ar Lorensa Strola kļūšanu par tās īpašnieku, notikušas daudzas pārmaiņas. Sev piederošās automobiļu rūpnīcas vārdā kanādiešu miljardieris tagad nosaucis arī sacīkšu komandu, bet tās sastāvā turpinās braukt viņa dēls, kā arī četrkārtējais F1 čempions Fetels, kurš iepriekšējos sešus gadus pavadīja "Ferrari" vienībā.

"Aston Martin AMR21" dizainā pārliecinoši dominē britu autosportam raksturīgais tumši zaļais tonis, savukārt papildus tam izmantotas arī dažas rozā līnijas, par godu sponsoram "BWT". Iepriekš tika ziņots, ka "BWT" veic pārrunas par "Haas" vai "Williams" komandu atbalstīšanu, jo "Aston Martin" nevēlējās turpināt startēt ar rozā krāsas mašīnām, taču abas puses panākušas vienošanos par sadarbības turpināšanu.

Jau ceturtdien Fetels un Strols sēdīsies pie mašīnas stūres, lai filmēšanās dienas ietvaros ar jauno formulu nobrauktu pirmos kilometrus Silverstounas trasē.

Tāpat kā visas pārējās mašīnas šajā gadā, arī šī nav uzbūvēta no nulles, jo to neatļauj tehniskie noteikumi, taču, salīdzinājumā ar "Racing Point RP20" modeli, daudzās jomās izmaiņas ir notikušas. Tehniskais direktors Endrjū Grīns atklāj, ka galvenais uzsvars likts uz piespiedēsjēka līmeņa palielināšanu, kas tika zaudēts, kas tika mainīti noteikumi, kā arī spēkrata aizmugure veidota tāpat kā čempionvienības "Mercedes" pērnā gada modelim.

Komandai motorus aizvien piegādās "Mercedes" rūpnīca, un abas komandas cieši sadarbosies arī citās tehniskajās jomās.

Formāli "Aston Martin" kā rūpnīcas komanda "Formulā 1" atgriežas pēc 61 gada pārtraukuma. Iepriekš tā startēja pasaules čempionātā 1959. un 1960. gadā, kad Rojs Salvadori, Kerols Šelbijs un Moriss Trintiņans aizvadīja atsevišķus posmus un lielus panākumus neguva.