Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" par nākamās sezonas F1 rezervistu apstiprina "IndyCar" čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" par nākamās sezonas F1 rezervistu apstiprina "IndyCar" čempionu
Foto Motorsport.com

Pagājušā gada "IndyCar" čempions Alekss Palou ir kļuvis par "Formula 1" komandas "McLaren" testpilotu uz nākamo čempionāta sezonu. Tas nozīmē, ka teorētiski viņam pastāv iespēja debitēt F1 čempionātā, ja kāds no pamatsastāva pilotiem nevarēs iziet uz starta.

Palou gan nevarēs būt klāt visos F1 posmos, jo paralēli turpinās startēt "IndyCar" čempionātā. Tur viņš turpinās pārstāvēt "Chip Ganassi" komandu, kuras sastāvā 2021. gadā izcīnīja čempiona titulu.

Kopumā 12 posmi "IndyCar" čempionātā pārklāsies ar F1 sacīkšu nedēļas nogalēm, un tajos spānis nevarēs būt klāt, lai vajadzības gadījumā sēstos pie "McLaren" formulas stūres.

Lai gan Amerikā Palou pārstāv citu komandu, viņš ietilpst "McLaren" pilotu attīstības programmā. Šogad "McLaren" sportistam deva iespēju veikt testus ar pērnā gada F1 modeli, bet ASV posmā piedalīties pirmajos treniņbraucienos ar šī gada mašīnu.

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...