Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Apdzīšanu skaits "Formulā 1" šogad palielinājies par 30%

Juris Grīns
Juris Grīns

Apdzīšanu skaits "Formulā 1" šogad palielinājies par 30%
Foto: Motorsport.com

Riepu ražotājs "Pirelli" nācis klajā ar statistiku, kas apliecina, ka apdzīšanu skaits aizvadītajā sezonā, salīdzinājumā ar 2021. gadu, palielinājies par 30 procentiem.

Šogad pirmo sezonu F1 čempionātā tika startēts ar jaunās paaudzes sacīkšu spēkratiem. Tehniskie noteiktumi tika veidoti tā, lai piloti varētu aizvadīt ciešākas savstarpējās cīņas. Lai gan nereti izskanējis viedoklis, ka iecerēto nav izdevies panākt gluži cerētajā apjomā, kopumā apdzīšanu kļuva vairāk.

Pērn 22 posmu laikā tika reģistrētas 599 apdzīšanas, kamēr šosezon, kad arī notika 22 posmi, fiksētas 785 apdzīšanas. "Pirelli" F1 nodaļas vadītājs Mario Isola paskaidro, ka statistikā vērā ņemtas tikai pilnvērtīgās apdzīšanas, neskaitot pozīciju iegūšanu vai zaudēšanu uz boksu apmeklējumu vai dažādu neveiksmju rēķina.

"Diemžēl ir sarežģīti iegūt statistiku, kad viņi viena apļa laikā viens otru apdzen divas vai trīs reizes, kā tas bija Džidā vai dažās citās trasēs," stāsta Isola. "Ja pēc tam taisnē viņi atkal ir iepriekšējās pozīcijās, to visu ir grūti aprēķināt. Tāpēc ņemtas vērā tikai reālās apdzīšanas. Manuprāt, rādītājs ir ļoti labs, par 30 procentiem lielāks nekā pagājušajā gadā."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2022-12-01 15:22, pirms gada
Ko tas Pirelli saprot. Vidējais SC komentētājs saka pretējo.

     [+] [-]

, 2022-12-01 15:48, pirms gada
hulis-mikstais rakstīja: Ko tas Pirelli saprot. Vidējais SC komentētājs saka pretējo.
Pirelli ir taisnība.
Pietiek vienkārši parēķināt, cik reizes RedBull, Ferrari un Mercedes startēja no vidējā ešalona, un 90% apdzīšanas ir notikušas.
Kaut vai pēdējā posmā, kur Peress apdzina Hamiltonu, nākošā taisnē Hamiltons apdzina Peresu, nākošā aplī Peress apdzina Hamiltonu, kopā viena apļa laikā 3 apdzīšanas no diviem gonšķikiem. Vai Austrijā, kur pusaplī, kas sastāvēja no trīs taisnēm, ja pareizi atceros, bija 14 apdzīšanas, jo Magnusens, Alonso, Noriss, Šumakers un Žo viens otru apdzina ntās reizes. Tikai vienā trasē bija 50% no visiem sezonas apdzīšanas manevriem.
Max beļģija startē no 10 vietas, tātad vismaz 9 apdzīšanas.
Ferrari bija 6 sodi par motora maiņu, kopā vismaz 30 apdzīšanas.
Man vairāk interesētu, lai Pirelli konkrēti uzskaita, cik katrā trasē bija apdzīšanas. Cik atceros, Imolā vispār nebija apdzīšanas, visi brauca viens aiz otra cietā sakabē drošā attālumā.

     [+] [-]

, 2022-12-01 17:15, pirms gada
Nepareizs virsraksts. Tā nav apdzīšana - tā ir apsteigšana. Taisnē ar DRS jau līkumā priekšā ideālajā trajektorijā.