Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ķīnietis Žou par vietu "Alfa Romeo" gatavs maksāt 26 miljonus eiro

Juris Grīns
Juris Grīns

Ķīnietis Žou par vietu "Alfa Romeo" gatavs maksāt 26 miljonus eiro
Gvanju Žou. Foto: Motorsport.com

Ķīniešu autosportists Gvanju Žou, kurš tiek saukts par galveno kandidātu uz vietu "Alfa Romeo" komandā, ir pārliecināts, ka šī viņam ir pēdējā sezona "Formulā 2". Tāpat Žou ar sponsoru starpniecību gatavs par vietu F1 komandā maksāt 26 miljonus eiro.

Kimi Raikonens pēc šīs sezonas savu karjeru noslēgs, un tāpat diezgan droši zināms, ka "Alfa Romeo" pametīs "Ferrari" aizbildniecībā esošais Antonio Džiovinaci.

Tagad, kad noslēgts līgums ar Valteri Botasu, komandas boss Ferederiks Vasērs atzīst, ka "Alfa Romeo" būs lielāka brīvība otra pilota izvēlē.

"Tas, ka esam nolīguši Valteri, mums ir milzīga iespēja," saka Vasērs. "Tādā gadījumā arī nav vairs tik svarīgi, vai viņa komandas biedrs būs debitants vai pieredzējis pilots, jo mums būs labums, ko dos Valteri pieredze un ātrums."

Žou pašlaik ir "Alpine" attīstības programmas pilots un paredzams, ka drīz viņam otro reizi šosezon tiks dota iespēja piedalīties F1 sacensību treniņbraucienos. Divus posmus pirms sezonas beigām viņš ieņem otro vietu "Formula 2" čempionātā, kur startē trešo sezonu, ar labām cerībām vēl cīnīties par titulu.

"Ja es uzvarēšu F2 čempionātā vai vismaz būšu pirmajā trijniekā, iespēja atnāks," par nākotni F1 sacīkstēs izsakās 22 gadus vecais Žou. "Esmu pilnīgi pārliecināts, ka šis ir mans pēdējais gads "Formulā 2". Domāju, ka ar trim sezonām pietiek, lai sevi pierādītu."

"Alpine" pārstāvis Marsins Budkovskis nenoliedz, ka Žou varētu pievienoties "Alfa Romeo" komandai, taču savos izteikumos ir pieticīgs: "Es nekomentēšu baumas vai līgumus ar sportistiem, vien gribu teikt, ka mēs meklējam iespējas saviem junioru programmas braucējiem."

Tiek lēsts, ka sponsori no Ķīnas var samaksāt par Žou vietu F1 komandā aptuveni 26 miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
grandpx.com