Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2987, Did:0, useCase: 3

Eiropas drifta čempionāta posmā Biķerniekos Nikolasam Bertānam otrā vieta

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eiropas drifta čempionāta posmā Biķerniekos Nikolasam Bertānam otrā vieta
Nikolass Bertāns. Foto: Andris Smilšarājs

LETA. Latvijas pilots Nikolass Bertāns nedēļas nogalē Biķernieku trasē "Drift Masters" Eiropas drifta čempionāta ceturtajā posmā izcīnīja otro vietu, kamēr par sacensību uzvarētāju kļuva īrs Džeks Šenehans, vēsta organizatori.

Sacensībās startēja 56 piloti, starp kuriem bija arī pieci Latvijas pārstāvji - Bertāns, Edgars Kroģeris, Reinis Ozoliņš, Kristiāns Burkovs un Jānis Bērziņš.

Sestdienas vakarā norisinājās kvalifikācija un finālbraucieniem, kuros startēja 32 labākie piloti, no latviešiem iekļuva tikai Bertāns. Viņš sasniedza vien 32.labāko rezultātu un svētdien finālos stājās pretī kvalifikācijas uzvarētājam un pagājušā gada čempionam Pjotram Vencekam.

Svētdien Bertānam pirmajā kārtā, aizvadot braucienu slapjā trasē, izdevās pārspēt Polijas pilotu. Latvijas pārstāvis arī sacensību turpinājumā rādīja pārliecinošu sniegumu un ceturtdaļfinālā uzvarēja daudzkārtējo "Formula Drift" un "DriftMasters" čempionu Džeimsu Dīnu.

Pusfinālā latvietim bija paredzēta cīņa pret īru Duanu Makīveru, taču viņš ceturtdaļfinālā pēc sadursmes piedzīvoja tehnisku defektu un izstājās no tālākām sacensībām.

Savukārt finālā Bertāns stājās pretī Šenehanam, kurš izrādījās spēcīgāks jau no paša brauciena sākumā un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Pēc panākuma Biķernieku trasē Šenehans ar 296 punktiem kļuvis par Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderi, kamēr Bertāns ar 104 punktiem atrodas 14.pozīcijā.

Eiropas drifta čempionāta posms Rīgā norisinājās septīto reizi.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-08-02 09:32, pirms 9 mēnešiem
Labrīt trešdiena rītā!