Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1507, Did:0, useCase: 3

Latvijas drifta sezonas atklāšanā triumfē Blušs, uz pjedestāla arī Bertāns

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas drifta sezonas atklāšanā triumfē Blušs, uz pjedestāla arī Bertāns
Kristaps Blušs. Foto: Latvia Drift

Ar vairāk nekā 140 dalībniekiem Biķernieku trasē 18. un 19. maijā tika aizvadīta grandiozā Latvijas drfita sezonas atklāšana. Ievērojamais dalībnieku skaits apvienojumā ar aizraujošām cīņām un pilnām skatītāju tribīnēm gādāja par lielisku atmosfēru gan trasē, gan ārpus tās. PRO klasē uzvaru svinēja labi zināmais Kristaps Blušs, Semi Pro ieskaitē uzvara Edgaram Jenčam, savukārt Street klasē šoreiz pirmais Juniors Martins Lapkovskis, informē organizatori.

Ņemot vērā, ka PRO klasei šis vienlaikus bija Latvijas, Livonijas un Lietuvas čempionāta posms, uz starta stājās 41 dalībnieks no visām trim Baltijas valstīm. Lielākais skaits šoreiz bija no Lietuvas (22 braucēji), no Latvijas uz starta izgāja 10 dalībnieki, savukārt Igauniju pārstāvēja 9 piloti. Latviešu pilotiem sestdien notikušajā kvalifikācijā veicās ļoti labi, jo pirmo trijnieku ieņēma Rolands Bērziņš, Kristaps Blušs un Reinis Ozoliņš, tāpat arī TOP32 finālbraucieniem kvalificējās visi pārējie latviešu drifteri.

Diemžēl diviem no iepriekš minētajiem favorītiem sacensībās beidzās jau TOP16 kārtā, piedzīvojot ievērojamas avārijas. Rolandu Bērziņu pirmajā pagriezienā no trases izstūma igaunis Karels Pīroja, savukārt Reini Ozoliņu pēdējā pagriezienā sienā iestūma lietuvietis Pauļus Petrausks. Lai arī tiesneši lēma, ka pie vainas bija abi ārvalstu piloti un abi latvieši tika tālāk uz TOP8, viņi diemžēl nespēja salabot savus auto un bija spiesti izstāties.

Cīņā uz uzvaru viss gludi gāja Kristapam Blušam un Nikolasam Bertānam, kuri diezgan pārliecinošā manierē izcīnīja vienu uzvaru pēc otras un attiecīgi viens pret otru tikās pusfinālā. Pirmajā braucienā Bertāns centās sekot ļoti tuvu, tomēr pieļāva kļūdu un izbrauca no trases. Otrajā braucienā Blušs nosekoja ļoti skaisti, kļūdas nepieļāva un attiecīgi iekļuva finālā. Otrajā pusfināla tandēmā savā starpā satikās lietuvieši Bendikts Čirba un Ķēstutis Kelpša, no kuriem labāku sniegumu parādīja un finālā iekļuva pieredzējušais Čirba.

Cīņā par trešo vietu Bertāns atkal bija formā un pārliecinoši pārspēja Kelpšu. Finālā Blušs ar Čirbu priecēja skatītājus ar ļoti ātru, aizraujošu un tuvu tandēmu cīņu, liekot tiesnešiem padomāt par to, kurš būtu pelnījis uzvaru. Beigās nedaudz labāks izrādījās Blušs, kurš attiecīgi varēja svinēt uzvaru Latvijas drifta sezonas atklāšanā. Jāatzīmē, ka Kristaps Blušs pēc vairākām sezonām “Formula Drift” un citos ārvalstu čempionātos šosezon plāno aizvadīt pilnu sezonu Latvijas čempionātā.

Semi Pro klasei šis bija Latvijas un Baltijas čempionātu posms, tādēļ arī šeit uz starta stājās 41 dalībnieks no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Atšķirībā no PRO klases kvalifikācijā šeit labāk veicās mūsu kaimiņiem – uzvaru ar iespaidīgiem 99 punktiem izcīnīja 14 gadus vecais igaunis Artūrs Altmetss, kam sekoja lietuvieši Karolis Kolosovs un Laurīns Jurčiukonis. Labākais no latviešiem ar ceturto rezultātu kvalifikācija bija Raivis Veikšāns.

Tandēmu braucienos gan latviešu piloti parādīja, uz ko ir spējīgi un iepriecināja kuplā skaitā sanākušos skatītājus, ieņemot trīs no četrām vietām TOP4 kārtā. Pirmajā pusfinālā savā starpā cīnījās pieredzējušais Edgars Jenčs pret tikko no Street klases pārnākušo Henriku Dulbinski. Pirmā brauciena iemetiena brīdī Dulbinskis pieļāva kļūdu ar pārslēgšanos un negaidīti samazināja ātrumu, kā rezultātā Jenčam nācās koriģēt automašīnu. Otrajā braucienā Dulbinskis ļoti skaisti nosekoja, tomēr Jenčs kļūdas nepieļāva un attiecīgi izcīnīja vietu finālā. Otrajā pusfinālā lielisku sniegumu parādīja pagājušā gada “Street” klases uzvarētājs juniors Daniels Baumanis, kurš pārspēja lietuvieti Karoli Kolosovu.

Finālā Jenčs ar Baumani parādīja ļoti aizraujošu sniegumu, priecējot skatītājus ar ļoti tuviem tandēmiem. Beigās gan nedaudz lielāku kļūdu noslēdzošajā pagriezienā pieļāva Baumanis, kā rezultātā uzvaru varēja svinēt visas dienas garumā pārliecinošu sniegumu rādījušais Jenčs. Cīņā par trešo vietu Dulbinskis neatstāja nekādas cerības Kolosovam, tādējādi nokomplektējot latviešu pjedestālu.

Latvijas drifta kausa Street klasē uz starta stājās 54 dalībnieki no Latvijas un Igaunijas. Kvalifikācijā pirmo trijnieku veidoja Normunds Kampe, Martins Lapkovskis un Jānis Taukulis. Kā jau ierasts Street klases pārstāvji rādīja skaistas un tuvas cīņas, šoreiz sacenšoties pilnīgi jaunā un salīdzinoši ātrā trases konfigurācijā. Dienas beigās uzvaru izcīnīja jaunais Martins Lapkovskis, finālā pārspējot vienu no pēdējo gadu līderiem Elviju Kuļijevu, savukārt cīņā par trešo vietu kvalifikācijas uzvarētājs Kampe pārspēja debitantu junioru Hariju Labarēviču.

STREET X PJEDESTĀLS
1. LV44 Gustavs Dūcis
2. EE07 Mart Eepold
3. Lv2 Leonards Muižnieks

SEMI PRO PJEDESTĀLS
1. LV5 Edgars Jenčs
2. LV27 Daniels Baumanis
3. LV55 Henriks Dulbinskis

STREET PJEDESTĀLS
1. LV19 Martins Jānis Lapkovskis
2. LV27 Elvijs Kuļijevs
3. LV37 Normunds Kampe

PRO PJEDESTĀLS
1. LV80 KRISTAPS BLUŠS
2. LT93 BENEDIKTAS ČIRBA
3. LV12 NIKOLASS BERTĀNS

Informāciju sagatavoja:
Latvia Drift