Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Īru pilots Dīns kļūst par titulētāko "Formula Drift" čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Īru pilots Dīns kļūst par titulētāko "Formula Drift" čempionu
Džeimss Dīns. Foto: Formula Drift

ASV noslēgusies prestižā drifta čempionāta "Formula D" sezona, vēsturisku ceturto titulu izcīnot īru autosportistam Džeimsam Dīnam.

Pirms tam Dīns par "Formula D" čempionu kļuva arī 2017., 2018. un 2019. gadā, kad startēja ar "Nissan S15" automašīnu. Pērn sportists pārsēdās pie "Ford Mustang RTR Spec 5-D" stūres, neuzvarēja nevienā no posmiem, kā arī sezonas pēdējās sacensībās Irvindeilas trasē lauza atslēgas kaulu. Kopvērtējumā tika ieņemta piektā vieta. Šogad izdevās triumfēt četros no astoņiem posmiem un izcīnīt jau ceturto titulu karjerā.

Dīns titulu varēja nodrošināt jau priekšpēdējā posmā, tomēr viss izšķīrās Irvindeilā, kas šoreiz braucējam izvērsās veiksmīga trase. Lai kļūtu par čempionu, atlika stāties uz starta "Top 32" kārtā. Dīns aizcīnījās līdz pat finālam, kur pārspēja Fredriku Āsbo un guva uzvaru šajā posmā. Lietuviešu braucējs Aurims Bakchis atkal kļuvis par vicečempionu, lai gan pēdējā posmā avarēja "Top 8" duelī ar Raienu Tuerku.

Džeimss Dīns kļuvis par pirmo pilotu, kam izdevies sasniegt "Formula D" titulu četras reizes. Tagad viņš vēsturiskajā statistikā pārspējis un aiz sevis atstājot Krisu Forsbergu un Āsbo, kuri var lepoties ar trim tituliem. Šosezon Āsbo ierindojās trešajā vietā, bet Forsbergs kopvērtējumā ieņem tikai 12. pozīciju.

Vēl 2023. gadā pusi sezonas aizvadīja Kristaps Blušs, bet šosezon latvietis čempionātā nestartēja.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv