Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2987, Did:0, useCase: 3

Zviedris "Porsche Carrera Cup Benelux" čempionātā debitē ar ceturto vietu braucienā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Zviedris "Porsche Carrera Cup Benelux" čempionātā debitē ar ceturto vietu braucienā
Valters Zviedris. Foto: Porsche Carrera Cup Benelux

LETA. Pagājušā gada Ziemeļeiropas "Porsche" čempions Valters Zviedris nedēļas nogalē Beļģijā "Porsche Carrera Cup Benelux" čempionātā debitēja ar ceturto vietu pirmajā braucienā, bet kopvērtējumā sacensības noslēdza devītajā pozīcijā, vēsta Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

Piektdien kvalifikācijā, kas vairākas reizes tika pārtraukta avāriju dēļ, Zviedris sasniedza otru labāko apļa laiku, atpaliekot tikai par 0,3 sekundēm no pieredzējušā beļģa Bendžamina Paka.

Pirmajā braucienā Latvijas sportists startēja no pirmās rindas, taču pēc starta zaudēja trīs pozīcijas un pirmā apļa beigās pakāpās atpakaļ uz ceturto vietu. Zviedris 22 pilotu konkurencē finišēja ceturtais, bet starp pirmgadniekiem jeb tiem, kuri sacensībās piedalās pirmo reizi, tika pie otrās pozīcijas.

Otrajā braucienā Zviedris startēja no 14.pozīcijas un jau pēc pirmajiem līkumiem viņš cīnījās par vietu pirmajā desmitniekā. Brauciena turpinājumā latvietis noslīdēja uz 18.vietu, taču līdz finiša pakāpās par četrām vietām un ierindojās 15.pozīcijā. Pirmais finišēja Zviedra komandas biedrs Dirks Šautens, svinot savu pirmo uzvaru šajā čempionātā.

"Atbraucot uz trasi, jau varēja just, ka čempionāts un trase ir pilnīgi citā līmenī ar to, kas līdz šim pieredzēts. Braucot pirmos apļus Spā trasē, sajūtas bija iespaidīgas. Ātri sajutu trasi un automašīnu, ar katru treniņu palikām ātrāki un pārliecinātāki," LAF citē Zviedra teikto.

"Kvalifikācijas dienā bijām gatavi, labi noskaņoti un izdevās aizvadīt ļoti labu sesiju. Bija vairāki sarkanie karogi, kas katram pilotam beigās ļāva veikt tikai vienu ātro apli - tas man izdevās labs, jo pēc pamatīgas datu analīzes iepriekšējā vakarā uzlaboju savu apļa laiku par trīs sekundēm. 22 pilotu konkurencē uzrādīju otro ātrāko rezultātu, kas man iedeva ļoti pozitīvu garšu uz visu nedēļas nogali," turpināja sportists.

Kopvērtējumā Latvijas pārstāvis ar 16 punktiem ierindojās devītajā pozīcijā.

Zviedris izcēla, ka pirmajā braucienā nevarēja kļūdīties, jo aiz viņa brauca vairāki piloti, kuri uzreiz izmantotu viņa kļūdas, mēģinot apdzīt trešās vietas īpašnieku, bet otrajā braucienā viņš secināja, pa pārāk ātri iesaistījies cīņā par desmito vietu, kā rezultātā nācās zaudēt vairākas pozīcijas.

Sacensību otrais posms no 7.-9.jūnijam ieplānots Zandvortā, Nīderlandē, trešais posms notiks Itālijā, Imolas trasē no 5.-7.jūlijam, bet turpinājumā sacensības tiks aizvadītas Asenā (Nīderlande, 2.-4.augusts), Špīlbergā "Red Bull Ring" trasē (Austrija, 13.-15.septembris) un beļģu Zoldenā (11.-13.oktobris).

Izmantotie resursi:
LETA