Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2987, Did:0, useCase: 3

Spīdveja stadionā Biķerniekos norisināsies Latvijas un Igaunijas drifta kausa posms

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Spīdveja stadionā Biķerniekos norisināsies Latvijas un Igaunijas drifta kausa posms
Foto: DriftLatvia.com

Šajā nedēļas nogalē Biķerniekos notiks Latvijas un Igaunijas drifta kausa piektais posms. Bērniem un jauniešiem līdz 17 gadu vecumam ieeja bez maksas. Pārējiem ieejas maksa – 15 eiro.

Sacensības sāksies jau sestdien, kad triju grupu sadalījumos, sportisti sešas stundas aizvadīs treniņbraucienus, kam sekos kvalifikācijas braucieni. Sacensībām pašlaik pieteikušies 76 braucēji un tiešsaistes reģistrācija ir beigusies. Šajā posmā tiks izmantota 2024. gada kvalifikācijas sistēma, kur visi sportisti veiks vienu kvalifikācijas braucienu. To 24 labākie jau būs kvalificējušies tandēmu braucieniem, bet atlikušie cīnīsies par astoņām atlikušajām vietām galvenajā Top 32, bet pārējie par kvalifikācijas vietu sadalījumu iekš Street X.

Svētdiena iesāksies ar Street X tandēmu treniņiem, kam sekos Street X tandēmi, atklāšanas ceremonija, Street X Top 32 tandēmi un tad Top 32 galvenie tandēmi jeb galvenās cīņas. Svētdien driftu varēs vērot no lielajām spīdveja stadiona tribīnēm, no kurām ir nevainojami pārredzama Street X trases konfigurācija.

Kopvērtējuma pirmajā vietā pašlaik ir Latvijas junioru braucējs Martins Jānis Lapkovskis (294,25 punkti), otrais ir Ernests Mozga (293), bet trešais – Matīss Lācis (289). Arī aiz pirmā trijnieka ir latvieši – Matīss Kampe (280,1) un Harijs Labarēvičs (258).

Informāciju sagatavoja:
DriftLatvia.com