Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

F1 piloti Stīvenss un Meri pievienojas "Manor" Lemānas komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 piloti Stīvenss un Meri pievienojas "Manor" Lemānas komandai
"Manor" komandas LMP2 prototips
Foto: Manor

"Manor" vārds šogad būs pārstāvēts ne vien Formulā 1, bet arī FIA izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC), kur komandai jau pievienojušies bijušie F1 piloti Vils Stīvenss un Roberto Meri.

Jauno WEC komandu izveidojuši Džons Būts un Greiems Loudons - bijušie F1 komandas "Manor Racing" vadītāji, kuri savus amatus atstāja 2015. gada sezonas izskaņā, pēc veiktās restrukturizācijas. Komanda startēs LMP2 klasē, uz starta vedot divus "Oreca 05 - Nissan" prototipus.

"Esmu gandarīts pievienoties WEC," saka Būts, kurš būs komandas vadītājs. "Šis ir fantastisks čempionāts, kas notiek leģendārās trasēs visā pasaulē. Konkurences līmenis šeit ir ļoti augsts, un mēs ar nepacietību gaidām iespēju atkal sacensties. LMP2 klase ir īpaši veidota komandām, kas nepārstāv ražotājus vai motoru piegādātājus, līdz ar to šeit ir svarīgs tieši komandas veikums."

Kā pirmo no pilotiem "Manor" apstiprināja Taizemes pārstāvi Tomu Greivsu, savukārt vēlāk pievienojās arī Vils Stīvenss un Roberto Meri, kuri vēl pērn "Manor" sastāvā startēja Formulā 1.

Greivss un Stīvenss, kā arī Džeimss Džeikss, kurš iepriekšējās sezonās brauca IndyCar čempionātā Ziemeļamerikā, pilotēs vienu no "Oreca-Nissan 05" prototipiem, kamēr ar otru brauks Meri, kā arī Mets Rao un Ričards Bredlijs.

WEC sezona startēs 17. aprīlī, kad notiks sešu stundu sacensības Silverstounas trasē. Pārējie posmi šogad risināsies Spā-Frankošamps trasē, Lemānā, Nirburgringā, Mehiko, Ostinā, Fudži, Šanhajā un Bahreinā.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-03-31 11:32, pirms 9 gadiem
Wow, sportacentrs pāriet pilnīgi jaunā līmeni. Stīvensu man liekas apstiprināja 2-3 nedēļas atpakaļ