Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Brāļi Lielbārži, Neija un Lizanders gatavojas startam Čehijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļi Lielbārži, Neija un Lizanders gatavojas startam Čehijā
Foto: WSC

Šajās brīvdienās, 1. un 2. jūnijā, Čehijā, Kramolinas mototrasē norisināsies pasaules čempionāta ceturtais posms blakusvāģu motokrosā un Eiropas čempionāta trešais posms kvadriciklu motokrosā.

Kramolinā uz starta dosies šī brīža pasaules čempionāta blakusvāģu klases kopvērtējuma vicelīderi Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis, kuri uz sacensībām dosies cīņas spara pilni, lai atgūtu līdera pozīciju.

Gatavojoties nedēļas nogalē gaidāmajam posmam, Lielbārži cenšas atpūsties. “Noskaņojums pēc pasaules čempionāta trešā posma Francijā nebija labs, bet tika iegūtas vērtīgas atziņas. Tagad jau noskaņojamies posmam Čehijā. Kramolinas trasē esam braukuši, tā mums šķiet parocīga. Domājam, ka galvenie konkurenti par “sarkano plāksnīti” noteikti būs Koena Hermansa un Bena van den Bogārta ekipāža. Esam apņēmības pilni cīnīties par līderpozīciju un gatavi šai nedēļas nogalei,” stāsta Daniels un Bruno Lielbārdis.

Kvadriciklu klasē startēs Kārlis Neija (“Motosports Racing Team/Auseklis”), kurš pēc pirmajiem diviem posmiem ierindojas 9. vietā. “Uz šo posmu braucu ar optimismu, jo trase ir manā gaumē. Braucis tur neesmu, bet esmu skatījies no malas 2022. gada "nācijas". Pēc pēdējā posma Nīderlandē, vairāk treniņus pavadīju cietā seguma trasēs, lai maksimāli sagatavotos tieši šāda tipa trasēm. Esmu gatavs cīnīties, lai iegūtu pēc iespējas labu rezultātu un punktus čempionāta kopvērtējumam,” saka Kārlis Neija.

Kārlis Lizanders (“Saldus motoklubs”), kurš pēc diviem posmiem kvadriciklu klasē ierindojas 19. vietā, atzina, ka cītīgi gatavojas šim posmam, pievēršot lielāku uzmanību tām lietām, kas neizdevās iepriekšējā Eiropas čempionāta posmā. “Noskaņojums ir labs, tehnika ir sagatavota, ar veselību arī viss ir kārtībā. Cīņas spars ir uz visām sacensībām nemainīgs, katrā braucienā daru visu, kas ir manos spēkos. Trase man būs jauna, bet tas mani neuztrauc, jo segums šai trasei ir ciets. Šāda veida trases man ļoti labi padodas,” atzīst Kārlis Lizanders.

Pasaules čempionāta piektais posms blakusvāģu motokrosā notiks 15. un 16. jūnijā Polijā, Gdaņskā un paralēli tam norisināsies arī Eiropas čempionāta ceturtais posms kvadriciklu motokrosā.