Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

NASCAR leģenda Gordons uzvar Deitonas 24 stundu sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

NASCAR leģenda Gordons uzvar Deitonas 24 stundu sacīkstēs
Deitonas sacīkšu uzvarētāji
Foto: Michael L. Levitt / LAT Images

Pagājušās nedēļas nogales sestdienā un svētdienā ASV norisinājās Deitonas 24 stundu brauciens, kas tiek uzskatīts par vienām no prestižākajām autošosejas izturības sacensībām pasaulē. Šogad par uzvarētājiem kļuva četrkārtējais NASCAR čempions Džefs Gordons kopā ar komandas biedriem Džordanu Teiloru, Rikiju Teiloru un Maksu Andželelli.

Sacīkstēs, kas kopš 1962. gada norisinās "Daytona International Speedway" līkumotajā trases versijā Floridā, uz starta atkal stājās ne vien ātrākie izturības sacīkšu piloti, bet arī vadošie braucēji no citām autosporta disciplīnām. Uzvarētāji Gordons, Teilors un Andželelli pārstāvēja "Wayne Taylor Racing" komandu, startējot ar "Cadillac" markas prototipu.

Aptuveni puse no 2017. gada "Rolex 24 At Daytona" sacīkstēm notika mitrā trasē, bet uzvarētāji noskaidrojās sīvā cīņā pēdējos apļos. Kad neilgi pirms finiša zaļie karogi noplīvoja pēdējo reizi, vadībā atradās "Action Express Racing" komandas pārstāvis Filipe Albukerke, bet topošo uzvarētāju komandas mašīnu tobrīd otrajā pozīcijā pilotēja Rikijs Teilors.

Izšķirošie notikumi risinājās četrus apļus pirms finiša, kad Teilors nolēma veikt apdzīšanas manevru. Rezultātā notika sadursme un Albukerkes pilotētais auto saslīdēja, atkrītot uz otro vietu. Teiloram radās izdevība uzreiz tikt pie vairāku sekunžu pārsvara, ko viņš veiksmīgi izmantoja, aizvedot savu komandu līdz finišam uzvarētāju godā.

Otrajā vietā finišēja Albukerke, kurš šajās sacīkstēs brauca kopā ar Kristianu Fitipaldi un Žoao Barbosu, finišā zaudējot tikai 0.6 sekundes, bet "Cadillac" prototipiem šogad pirmās divas vietas.

Atpaliekot par vienu apli, trešajā vietā ierindojās "Spirit of Daytona Racing" komandas sportisti Renē Rasts, Marks Gosens un Rendžers van der Zande, kuri startēja ar LMP2 klases "Multimatic/Riley" prototipu. Trasei esot slapjai, šie braucēji spēja konkurēt ar abu vadošo "Cadillac DPi" pilotiem, bet vēlāk ievērojami atpalika.

Salonmašīnu klasē "GT Le Mans" uzvaru izcīnīja "Chip Ganassi Racing" komandas piloti Sebastjēns Burdē, Dirks Millers un Džoījs Hends, kuri startēja ar "Ford GT". Viņi tuvākos sekotājus apsteidza par nieka trim sekundēm. "GT Daytona" klasē pārsteidzoši uzvarēja "Alegra Motorsports" pārstāvji Mihaels Kristensens, Daniels Morads, Jesse Lazare, Karloss de Kesada un Mihaels de Kesada, kuri cīņā devās ar "Porsche 911 GT3 R".

"Rolex 24 At Daytona" sacīkšu rezultāti ("Top 10")

VietaKlasePilotiAutoRezultāts
1.PGordon/Taylor/Taylor/AngelelliCadillac659 apļi
2.PFittipaldi/Albuquerque/BarbosaCadillac+0.671
3.PRast/Goossens/Van der ZandeMultimatic/Riley+1 aplis
4.PHartley/Derani/Sharp/DalzielNissan+2 apļi
5.GTLMBourdais/Hand/MüllerFord+4 apļi
6.GTLMPilet/Makowiecki/WernerPorsche+7 apļi
7.GTLMFisichella/Calado/VilanderFerrari+7 apļi
8.GTLMMagnussen/Garcia/RockenfellerChevrolet Corvette+7 apļi
9.GTLMTincknell/Kanaan/PriaulxFord+7 apļi
10.GTLMLietz/Estre /VanthoorPorsche+7 apļi

Pilni rezultāti: 2017 Daytona 24 | Results | Motorsport.com

Abukerkes un Teilora sadursme Deitonā: