Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Prezentēts Andra Dambja Paikspīkas sacīkšu auto PP100

Juris Grīns
Juris Grīns

Prezentēts Andra Dambja Paikspīkas sacīkšu auto PP100
"eO PP100"
Foto: Kristaps Dambis

Ogres Servisa Centrā ceturtdien notika Andra Dambja kompānijas "Drive eO" radītās sacīkšu mašīnas PP100 prezentācija. Ar šo auto jau 26. jūnijā plānots startēt un cīnīties par uzvaru Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās ("Pikes Peak International Hill Climb"), kas notiek ASV.

Pagājušajā gadā Latvijas komanda ar modeli "eO PP03", ko pilotēja jaunzēlandietis Rīss Millens, guva vēsturisku uzvaru Paikspīkas sacīkšu absolūtajā ieskaitē, reizē sasniedzot jaunu rekordu elektriskajiem automobiļiem.

Šovasar "Pikes Peak International Hill Climb" sacensības notiks 100. reizi un par godu šai jubilejai 2016. gada "Drive eO" elektriskais auto nosaukts par PP100. Mērķis - vēlreiz uzvarēt absolūtajā vērtējumā un sasniegt jaunu rekordu elektrisko auto klasē.

2015. gadā Millens ar "eO PP03" Paikspīkas kalnu "iekaroja" 9 minūtēs un 7 sekundēs. Šī gada mērķis rezultātu ziņā ir "palīst" zem 9 minūtēm, taču galvenais inženieris Andris Dambis prezentācijā atzina, ka diez vai jau šajā reizē izdosies pārspēt Sebastjēna Lēba un "Peugeot" rūpnīcas 2014. gadā sasniegto absolūto rekordu, kas ir 8 minūtes un 13 sekundes.

Tiesa, lai gan elektriskajiem automobiļiem arī šogad ir labas izredzes uzvarēt, latviešiem būs spēcīgi konkurenti, kas vēlas izdarīt to pašu. Startam gatvojas "Honda" rūpnīca, kas startēs ar "4-Motor EV Concept" automobili - to pilotēs japāņu "Super GT" sacīkšu pilots Jamano Tetsuja. Kā ik gadu, arī pieredzējušais japānis Nobuhiro Tadžima sagatavojis uzlabotu spēkratu - "Tajima Rimac E-Runner Concept_One". Viens no elektrisko auto klases spēcīgākajiem pretiniekiem tikmēr solās būt francūzis Romēns Dimā ar "Norma M20 RD Limited", kurš pārstāv "Unlimited" ieskaiti.

Kopumā startam Paikspīkas kalnā braukšanas sacīkstēs gatavojas 67 automobiļu piloti un 35 motobraucēji.

Dalībnieku saraksts: ppihc.com

Pirmie treniņbraucieni Paikspīkas kalnā, Kolorādo štatā notiks 21. jūnijā, bet 22., 23. un 24. jūnijā gaidāmas trīs kvalifikācijas dienas. Izšķirošie braucieni notiks 26. jūnijā, svētdienā.

     [+] [-]

, 2016-05-27 14:12, pirms 8 gadiem
Vai tmēr nevajadzētu sadarboties ar kādu no nesen vadošajiem pilotiem, kā Gronholmu vai igauni M.Martinu, kas uz asfalta īpaši ātrs, nedomāju ka Rīss ir ātrāks.

     [+] [-]

, 2016-05-27 14:33, pirms 8 gadiem
Žēl, ka nav BMX klases.