Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistiem vairāki čempiona tituli Baltijas autošosejas sacensībās

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas sportistiem vairāki čempiona tituli Baltijas autošosejas sacensībās
Foto: batcc.eu

Ar sacensībām Polijā “Tor Poznan” trasē 21. un 22. septembrī noslēgusies Baltijas autošosejas čempionāta sezona, kurā vairākus čempiona titulus izcīnīja arī Latvijas autosportisti. Sacensības tika aizvadītas kopā ar Polijas čempionātu, kas kopējo dalībnieku skaitu paaugstināja līdz 201 dalībniekam.

Šis bija jau sezonas otrais posms, kad Baltijas autošosejas čempionāta dalībnieki aizvada kopīgas sacensības ar Polijas čempionātu, vispirms Polijas čempionāts viesojās Pērnavā, bet tagad notika atbildes vizīte “Tor Poznan” trasē, kas bija jauna pieredze vietējiem autošosejas braucējiem un tika saņemtas labas atsauksmes gan par trases konfigurāciju, gan sacensību atmosfēru.

“BMW 325 CUP” klasē 28 dalībnieki no Baltijas valstīm devās trasē cīņā par uzvarām. Ar dominējošo sniegumu visas sezonas garumā Ričards Šubeckis jau bija nodrošinājis čempiona titulu absolūtajā vērtējumā jau pirms sacensībām. Pārsteigums dalībnieku sarakstā bija 2021. gada čempions Karolis Jovaiša, kurš apstiprināja savu meistarību un svinēja uzvaru kvalifikācijas braucienā. Otro vietu uz starta ieņēma Matīss Maļinovskis, kuram bija visas iespējas izcīnīt 2. vietu sezonas kopvērtējumā aiz komandas biedra Šubecka, kas kvalifikācijā ieņēma 6. vietu. Šubecka uzrādīto laiku ietekmēja arī 70 kg papildus svars, ko paredz čempionāta noteikumi.

Pirmā brauciena startā Jovaiša saglabā līderpozīciju un spēj izveidot drošu distanci no Maļinovska. Tādā secībā arī tiek sasniegts finišs. Šubeckim izdodas iegūt vairākas pozīcijas un finišēt trešajam, aiz sevis atstājot lietuviešus - Ramunas Grigaitis, Julius Kirsis un Aurimas Mistautas noslēdz sešnieku. Otrajā braucienā vadošais trijnieks paliek nemainīgs. Ceturto vietu ieņem lietuvietis Mantas Jasiulevicius, “Rode Racing” pilots Krišjānis Oskerko piektais, bet Karl Lang sestais. Sezonas kopvērtējumā pirmais Šubeckis, bet Matīsa Maļinovska divas otrās vietas braucienos ļāva čempionātā pacelties no piektās uz otro vietu. Sezonas griezumā trešais lietuvietis Kirsis. Oskerko sestā vieta, bet Uldim Timakam 7. vieta. Komandu vērtējumā pārliecinoša pirmā vieta Šubecka un Maļinovska pārstāvētajai “Jūrmala/Papas sacīkšu komanda”, otrajā un trešajā vietā lietuvieši “Dream 2 Drive” un “KTK Racing Division”.

“Masters” kategorijā sezonas griezumā uzvara Kirsim, bet otrajā vietā latviešu vecmeistars Jānis Horeliks, aiz sevis atstājot Uldi Timaku. Iesācēju vērtējumā otrais Artūrs Sarma, bet džentlmeņu kategorijā otrā vieta Vilnim Batrakam, bet trešais Normunds Dobums.

“BTC1” jeb klasē automašīnām ar motora tilpumu līdz 1600 ccm ar divām uzvarām braucienos čempiona titulu izrāva Māris Bulāns ar “VAZ 2107” automašīnu, par trim punktiem apsteidzot Leldi Jukāmu. Trešais čempionātā lietuvietis Dovydas Akstinas. “BTC2” klasē ātrākais sezonā bija igaunis Simo Lind, par sešiem punktiem apsteidzot tautieti Kairo Kallas. “BTC3” čempiona godā Tomas Jatkevičius, otrais Emīls Jakrins, bet trešo vietu ieņēma Marta Starka.

Divi stundu izturības braucienā uz starta stājās 43 ekipāžas. Piekto vietu absolūtajā vērtējumā un pirmo vietu “BGT AM+” klasē izcīna “Porsche Latvija racing team” komanda ar braucējiem Vadimu Vakarjuku un Valteru Zviedri. Sezonas uzvarētāju godā klasē – lietuviešu komanda “Baltic Karting Academy”. “BMW 325 CUP” klases vērtējumā ar otro vietu sacensībās un iegūtajiem 50 punktiem pietika, lai čempiona titulu izcīnītu “Papas sacīkšu komanda/GD Auto” komanda ar pilotiem Ģirtu Daugaviņu un Artjomu Kočlamazašvili. Trešā vieta sacensībās “Degviela Motorsport” komandai. “BTC1” klasē otrā vieta sacensībās un arī sezonas vērtējumā “LDV Racing” komandai ar pilotiem Leldi Jukāmu un Emīlu Jakrinu. “BTC2” klasē uzvara sezonas vērtējumā Lietuvas komandai “Autokaslita”, “BTC3” klasē igauņu komandai “Reinup Motorsport”, “BTC4” ieskaitē “Hemi Racing by Statomenas”, “BGT AM” – “Reimpex-Capkauskas autocentras”.

Jaudīgāko automašīnu jeb “BGT PRO” klasēs čempionātā uzvara posmā un čempionāta kopvērtējumā lietuvietim Karolis Stasiukynas, aiz sevis atstājot Robertas Kupčikas un Lukas Laikaitis. “BGT AM” klasē uzvarētājs Jyrki Jonkkari no Somijas, bet “BGT AM+” klasē Darius Gaucius.

Baltic Touring Car Championship jeb Baltijas autošosejas čempionāts vienā sacensību seriālā apvieno visu Baltijas valstu un tuvāko kaimiņvalstu autošosejas pilotus un Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālos čempionātus, nodrošinot augstu organizatorisko un sportisko līmeni sacensībās. Tiek piedāvātas sacensību klases automašīnām ar dzinēja tilpumu līdz 1400 ccm, 1600 ccm, 2000 ccm, 3000 ccm, 4000 ccm, kā arī mono klase “BMW 325 CUP” un sacensību klases lieljaudas un rūpnīcu ražotiem spēkratiem. Var piedalīties gan sprinta sacensībās, gan divu stundu izturības sacensībās.

Rezultāti: https://batcc.eu/results/?season=20...