Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

MANO sezonas noslēgums aizvadīts ar aizraujošām cīņām un jaunu dalībnieku rekordu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

MANO sezonas noslēgums aizvadīts ar aizraujošām cīņām un jaunu dalībnieku rekordu
Foto: Raimonds Volonts

Biķernieku trasē aizvadītas “MANO Racing Weekend” sacensības, kurās uz starta stājās gan “Superlaps” seriāla dalībnieki, gan arī ABC Race, Dzintara apļa un vēsturisko formulu autošosejas klases. Dienas noslēgumā norisinājās 100 minūšu izturības brauciens, kas šoreiz pulcēja 26 ekipāžas un kurā uzvaru izcīnīja Dmitrijs Gorņevs / Roberts Rode.

“MANO” sezonas noslēgums šoreiz Biķernieku trasē pulcēja ievērojamu dalībnieku skaitu – kopā visas dienas garumā uz starta izgāja 128 autosportisti. Interesants fakts, ka sacensības šoreiz tika aizvadītas divās dažādās trases konfigurācijās – “Superlaps” un 100 minūšu izturības brauciena dalībnieki izbaudīja 5,5 km garo, apvienoto auto un moto apli, savukārt autošosejas sprinta braucienos tika izmantots klasiskais Biķernieku trases auto aplis. Jāatzīmē, ka organizatori bija padomājuši ne vien par dalībniekiem, bet arī par skatītājiem, jo atpūtas zonā visas dienas garumā bija pieejamas dažādas izklaides visai ģimenei.

“Superlaps” piektajā un noslēdzošajā posmā savā starpā 6 dažādās klasēs sacentās 54 sportisti, kas šim sacensību seriālam ir jauns dalībnieku rekords. 1600 klasē Pēteris Smukulis (Honda Civic) trīs apļu summā par nieka 0,2 sekundēm pārspēja Uldi Krišānu (Honda CRX), savukārt trešais šoreiz Niks Cinītis (Opel Corsa). Jāatzīmē, ka sezonas kopvērtējumā gan uzvaru svinēja Uldis Krišāns, Pēteris Smukulis otrais, bet trešais Ēriks Plešanovs (Honda CRX).

Aizraujošas cīņas izvērtās arī 2000 ieskaitē, kurā pirmo trijnieku šķīra vien 1,6 sekundes – pirmais Rolands Ozoliņš (Honda Civic), otrais igaunis Martti Hoop (Toyota MR2), savukārt trešais Roberts Greiškāns (Honda Civic). Kopvērtējumā Rolands Ozoliņš sezonu noslēdza ar vienādu punktu skaitu kā Edvīns Vansovičs (Honda Civic), tomēr Vansovičam vairāk uzvaru un attiecīgi pirmā vieta sezonas griezumā. FWD OPEN klasē pārliecinošu uzvaru svinēja Gļebs Keivišs (Suzuki Swift), aiz sevis atstājot Staņislavu Strižko (Seat Leon) un Nauri Kalniņu (VW Golf), kurš gan varēja priecāties par pirmo vietu gada kopvērtējumā.

3000 klasē ceturto uzvaru pēc kārtas svinēja Toms Ozols (Toyota GR Yaris), tādējādi nodrošinot arī sev uzvaru kopvērtējumā. Otrais gan noslēdzošajā posmā, gan sezonā Gints Pipars (BMW 3. sērija), savukārt trešais posmā Matīss Mežaks (Toyota GR86), kamēr sezonas griezumā trešās vietas lauri Kārlim Ansēnam (Toyota GR Yaris). Lielisku cīņu par uzvaru OPEN ieskaitē aizvadīja Rolands Upatnieks (Porsche 911 Turbo S) ar Andreju Kuzņecovu (Porsche 911 GT3 RS) – dienas pirmajā pusē mitrajā trasē pārsvars bija Upatniekam, tomēr sausos apstākļos trešajā braucienā ātrāks bija Kuzņecovs. Trīs apļu summā gan Upatnieks beigās par 1,3 sekundēm ātrāks, tādējādi svinot uzvaru gan posmā, gan kopvērtējumā. Trešais sezonas noslēgumā un otrais sezonas kopvērtējumā Edgars Ozoliņš (Mazda 323), kamēr trešā vieta sezonas griezumā Jānim Straupem (BMW M4).

Ļoti sīva cīņa izvērtās arī RACE klasē, kurā sezonas līderus Dmitriju Gorņevu (BMW 325) un Andri Čatu (BMW 325) trīs apļu summā šķīra vien pussekunde. Uzvaru gan posmā, gan kopvērtējumā izcīnīja Gorņevs, otrais attiecīgi Čats, bet trešais posmā šoreiz Artūrs Freimanis (BMW 325), kamēr trešā vieta kopvērtējumā Laurim Vīgantam (VW Beetle).

Sacensības turpinājās ar autošosejas sprinta braucieniem, kuros pa diviem braucieniem aizvadīja ABC Race un vēsturiskās formulas, savukārt Dzintara apļa veterāniem ar Volga un VAZ spēkratiem šoreiz viens brauciens. ABC Race abos braucienos uzvaru svinēja Nauris Agafonovs (Toyota Yaris), tādējādi nodrošinot arī sev šīs sezonas Latvijas čempiona titulu. Ar stabilu sniegumu kā otrais posmu finišēja Roberts Ozoliņš (Honda Civic), savukārt trešais goda pjedestāla pakāpiens Artūram Daņiļevskim (Peugeot 206).

Vēsturiskajās formulās pārliecinošu uzvaru gan absolūti, gan Formula Mondial klasē izcīnīja Andris Griķis, aiz sevis atstājot somu jaunieti Nestori Virtala ar mūsdienīgo F4 formulu, kurš gan pirmais Formula Open klasē. Formula Mondial otro un trešo vietu ieņēma igauņi Taavi Kuul un Ain Lahker, savukārt Formula Easter pirmā un trešā vieta igauņiem Sten Suban un Kalev Nurmik, kamēr uz otrā goda pjedestāla pakāpiena Itālo Alsiņš.

Veterānu braucienā lieliska cīņa vairāku apļu garumā izvērtās starp bijušajiem Volgu čempioniem Ervīnu Kreicbergu un Antonu Dolgopolovu. Sacensību vidū gan Dolgopolovam nācās uz brīdi iebraukt boksos, tādējādi beigās pārliecinoša uzvara Kreicbergam, aiz sevis Volgu klasē atstājot Dolgopolovu un Andreju Pauperu. VAZ klasē pārliecinoša uzvara Andrim Priedītim, otrais Jānis Broks, bet trešais Rinalds Šimkuns.

Dienas noslēgumā tika dots starts 100 minūšu izturības braucienam, kurā uz starta stājās 26 ekipāžas, sasniedzot jaunu dalībnieku rekordu. Starp dalībniekiem bija BMW 325 CUP, VAZ, VOLGA, V1600, ABC Race un Youngtimer CUP automašīnas, veidojot ļoti interesantu un dažādu spēkratu sastāvu. No pirmās starta rindas sacensībās devās Dmitrijs Gorņevs/Roberts Rode (BMW 325) un Pēteris Laipnieks (VAZ), kam sekoja vēl trīs VAZ ekipāžas – Ričards Alekss Švaglis, Edgars Plonis/Arnis Alksnis un Māris Bulāns.

Sacensības iesākās ar aizraujošām cīņām, kas gan 20 minūtē rezultējās ar avāriju izejā no Raganas katla daļas. Ņemot vērā, ka bija nepieciešama gan automašīnas evakuācija no trases, gan arī trases sakopšanas darbi, tad turpmākās 15 minūtes sacensības bija neitralizētas, visiem dalībniekiem samazinātā ātrumā riņķojot aiz drošības automašīnas. Vairākas ekipāžas, to starpā ABC Race piloti Mareks Matvejevs un Viesturs Ozols, šo laiku izmantoja, lai veiktu savu obligāto 5 minūšu boksu apmeklējumu, iegūstot ievērojamu pārsvaru pār tiešajiem konkurentiem.

Pēc drošības auto došanās boksos trasē cīņas trasē turpinājās un braucējiem bija jācīnās ne vien vienam ar otru, bet ātrākajām ekipāžām arī jāveic daudzi apdzīšanas manevri pa apli. Lai arī iestājušās tumsas dēļ apstākļi trasē nebija viegli, piloti ar tiem veiksmīgi tika galā un finišu sasniedza bez liekiem incidentiem. Perfektas sacensības aizvadīja sacensību uzvarētāji Dmitrijs Gorņevs/Roberts Rode – uzvara kvalifikācijā, pirmā pozīcija no starta līdz finišam un beigās arī ātrākais aplis.

Otrajā vietā absolūti un kā pirmais VAZ klasē finišēja Pēteris Laipnieks, abās ieskaitēs aiz sevis atstājot Ričardu Aleksi Švagli un Māri Bulānu. Uzvara ABC Race un augstā 5. vieta absolūti Marekam Matvejevam (Toyota Yaris), savukārt uzvara V1600 un 7. vieta absolūti brāļiem Matīsam un Miķelim Mežakiem (Toyota Yaris). YTC 2000 klasē pirmie Edgards Plonis/Arnis Alksnis (VAZ), savukārt VOLGA ieskaitē ātrākais Andrejs Kuzņecovs.

MANO sacensību sezona ir oficiāli noslēgta, tomēr šosezon Biķerniekos paredzēts vēl viens pasākums – 12. oktobrī notiks sponsoru vizināšana, par kuru informācija drīzumā sekos. Plašāka informācija par MANO pasākumiem atrodama MANO Events, tāpat aktualitātēm iespējams sekot līdzi MANO Motorsport Events sociālo tīklu profilos Facebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Virbulis