Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Zviedris slapjā trasē Austrijā gūst 11. vietu, uzvaru izcīna Rovanpera

Juris Grīns
Juris Grīns

Zviedris slapjā trasē Austrijā gūst 11. vietu, uzvaru izcīna Rovanpera
Valters Zviedris. Foto: Porsche Carrera Cup Benelux

Sestdien Austrijā norisinājās "Porsche Carrera Cup Benelux" autošosejas čempionāta piektā posma pirmais brauciens, kurā 11. vietu slapjā trasē guva Valters Zviedris, bet uzvaru izcīnīja Kalle Rovanpera.

Izmantojot nosacīti iepauzēto karjeru pasaules rallija čempionātā, kur šogad sportists neaizvada pilnu sezonu, Rovanpera dažkārt startē arī autošosejas sacīkstēs. Nedēļas nogale "Red Bull Ring" trasē viņam iesākusies ļoti sekmīgi.

Divkārtējais WRC čempions startēja no otrās pozīcijas, jau startā pārņemot vadību. Uz brīdi vadība tika zaudēta, tad atkal atgūta. Vēlāk viņš veiksmīgi noturēja aizmugurē Nīlsu Langeveldu un finišēja kā uzvarētājs. Sacensības tika apturētas pārāk slapjās trases dēļ un netika atsāktas.

Zviedris pirmo braucienu uzsāka no 15. pozīcijas, bet jau sākotnēji pakāpās pāris vietas augstāk. Vēlāk viņam izdevās nonākt jau 12. pozīcijā, ko kādu laiku saglabāja, līdz pacēlās uz 11. vietu, kurā arī finišēja. "Rookie" jeb debitantu vērtējumā tika ieņemta piektā vieta.

"Q1-trackracing" komandu pārstāvošais latviešu pilots uz sezonas priekšpēdējo posmu devās kā vienpadsmitais kopvērtējumā. Rovanperam tikmēr šis ir trešais posms čempionātā šosezon. Veiksmīgs viņam bija arī iepriekšējais, kas notika Imolas trasē. Tur soms guva otro un pirmo vietu.

Otrais brauciens tiks aizvadīts svētdien. Arī otro sacīksti Zviedris sāks no 15. pozīcijas, kamēr Rovanpera startēs ceturtais. Sākums plkst. 12:45 pēc Latvijas laika, bet tiešraidi varēs vērot čempionāta "Youtube" kanālā.

Pirmais brauciens: