Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bijušā F1 pilota Josa Verstapena dēls sensacionāli debitē Formulā 3

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušā F1 pilota Josa Verstapena dēls sensacionāli debitē Formulā 3
Makss Verstapens ar tēvu Josu
Foto: Georges de Coster (autosport.be)

Kādreizējā F1 pilota Josa Verstapena dēls Makss ar fantastiskiem rezultātiem debitējis pie Formula 3 sacīkšu auto stūres, uzreiz sasniedzot Valensijas trases rekordu.

Uz testiem Rikardo Tormo vārdā nosauktajā trasē Maksu Verstapenu uzaicināja "Motopark" komanda. Viņa rīcībā tika nodots auto, kāds tiek izmantots Vācijas F3 čempionātā. Šīm mašīnām motori ir jaudīgāki nekā tie, ko lieto Eiropas un Lielbritānijas čempionātos, tomēr Verstapens bija ātrāks arī par tiem, kas brauca ar tādām pašām mašīnām.

"Šī bija lieliska diena - ar F3 auto sapratos kā cimds ar roku," stāsta 16 gadus vecais Verstapens. "Ātri pieradu pie šīs tehnikas, jutos pārliecināts par sevi un varēju "spiest grīdā", taču nebiju domājis, ka būšu ātrākais."

Verstapens savā pirmajā testu dienā uzrādīja rezultātu 1.24.832 un bija ne vien ātrākais no visiem, bet arī sasniedza jaunu Valensijas trases rekordu F3 automašīnām.

2014. gada sezonā Verstapens plāno debitēt formulu sacīkstēs, startējot "Formula Renault 2.0" čempionātā.

Makss Verstapens līdz šim ar lieliem panākumiem startējis kartingu sacensībās, kur guvis neskaitāmas uzvaras, tostarp kļuvis par pasaules čempionu. Viņa tēvs Joss Verstapens ar nelieliem pārtraukumiem no 1994. līdz 2003. gadam startēja Formulā 1, pārstāvot "Benetton", "Simtek", "Footwork", "Tyrrell", "Stewart", "Arrows" un "Minardi" komandas. 107 sacīkstēs Verstapens guvis divus pjedestālus un 1994. gadā bija komandas biedrs pašam Mihaelam Šūmaheram.

Jāpiemin, ka arī deviņdesmito gadu F1 pilota Jana Magnusena dēls Kevins, kurš nākošgad debitēs "McLaren" sastāvā, savu karjeru formulās iesāka "Motopark" komandā, kas uz minētajiem testiem uzaicināja jauno Verstapenu. Kļuvis arī zināms, ka Magnusena līdzšinējo vietu DAMS komandā "Formula Renault 3.5" čempionātā, kur dānis šogad kļuva par čempionu, nākamgad ieņems divkārtējā WRC čempiona Karlosa Sainsa dēls Karloss juniors, kurš šogad brauca GP3.

Izmantotie resursi;
autosport.com - the authority on Formula One,...
Driver Database - it’s all in the numbers...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-20 15:18, pirms 11 gadiem
govs tesmens rakstīja: topošais čempions! starp citu, par F3 runājot - es tā arī neesmu sapratis, kas tas par bunduli F3 mašīnām vienā sānā? Un kāpēc tikai F3 tādi ir? Paldies jau iepriekš un lūdzu kompetentas atbildes, nevis "es domāju, ka tas ir tas vai šitas"
Lāzers.

     [+] [-]

, 2013-12-20 15:36, pirms 11 gadiem
kā tas sanāk ka Magnusenam un Sainsam bērni arī talantīgi, bet Šumahera puika- nekas īpašs? Nu sapratāt ko es domāju?

     [+] [-]

, 2013-12-20 17:49, pirms 11 gadiem
govs tesmens rakstīja: topošais čempions! starp citu, par F3 runājot - es tā arī neesmu sapratis, kas tas par bunduli F3 mašīnām vienā sānā? Un kāpēc tikai F3 tādi ir? Paldies jau iepriekš un lūdzu kompetentas atbildes, nevis "es domāju, ka tas ir tas vai šitas"
Kā jau varēji iedomāties, tas ir gaisa savācējs. Ar tik mazu atveri, lai gaisa plūsma uzreiz būtu ar vajadzīgo spiedienu.

     [+] [-]

, 2013-12-20 17:51, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: kā tas sanāk ka Magnusenam un Sainsam bērni arī talantīgi, bet Šumahera puika- nekas īpašs? Nu sapratāt ko es domāju?
Šūmahera dēls ir krietni jaunāks. Ja nemaldos, kādi 14 gadi varētu būt un pat līdz formulām viņam vēl jāpaaugas.

     [+] [-]

, 2013-12-20 23:06, pirms 11 gadiem
lai ar cik spīdoš Makss nebūtu izskatās vienā elementā viņam varētu rasties problēmas ... pēc auguma puisis padevies gana ražens priekš formulu braucēja, nāksies vien atlikušo karjeru brutāli badoties un mēģināt turēt pēc iespējas mazāku svaru