Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Konstantīns Calko šogad ELMS čempionātā nestartēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Konstantīns Calko šogad ELMS čempionātā nestartēs
Konstantīns Calko pērnā gada ELMS posmā Imolā
Foto: John Rourke (AdrenalMedia.com)

Aizvadītajās brīvdienās notika "European Le Mans Series" (ELMS) autosacīkšu sezonas pirmais posms, kur pērn uz starta stājās arī Latvijas pārstāvis Konstantīns Calko. Šoreiz sportists trasē nebija redzams, un portāls "Sportacentrs.com" skaidro, kāda situācija šobrīd izveidojusies.

Pagājušajā gadā Calko startēja "SVK by Speed Factory" komandas sastāvā un tā bija prototipu klases LMP3 pirmā sezona ELMS čempionātā. Šogad komandu skaits ievērojami palielinājies, taču Calko vārds starp dalībniekiem nav atrodams. Spānijā bāzētā lietuviešu komanda, ko vada Daļus Steponavičs, tagad, pēc šķiršanās no Calko, saucas "By Speed Factory", bet tās sastāvā brauc spāņi Hesuss Fusters un Alvaro Fontess, kā arī brits Toms Džeksons.

Absolūtais vairākums šogad izvēlējušies izmantot "Ligier" šasijas, kas jau pērnās sezonas nogalē pierādīja sevi kā konkurētspējīgas. Tikai viena komanda šogad lieto "Ginetta" ražoto šasiju, ar kādu pērn brauca arī Calko. Šobrīd dalībai ELMS klasē LMP3 apstiprinātas 15 komandas, no tām četras turklāt startē ar divām mašīnām. Pirmajā posmā uzvarēja amerikāņu vienība "United Autosports", ar pilotiem Metjū Bellu, Veinu Boidu un Metjū Patersonu (Ligier-Nissan).

Portālam "Sportacentrs.com" Konstantīns Calko skaidro, ka šogad dažādu apsvērumu dēļ nolemts nepiedalīties ELMS čempionātā, līdz ar to viņš nebija redzams pirmajā posmā, kas notika Silverstounā, un visai droši var teikt, ka nestartēs arī nevienā no atlikušajiem pieciem sezonas posmiem. Visticamāk, 2016. gada sezonā viņu neredzēsim sacīkstēs ārpus Baltijas.

Calko atklāj, ka bijusi iespēja pievienoties kādai franču komandai un tās sastāvā startēt "VdeV" izturības sacīkšu čempionātā startēt atlikušajos sešos posmos, tomēr, tā kā viens posms aizvadīts, šāds scenārijs nav šķitis pareizs.

Šogad Calko, ļoti iespējams, varēsim darbībā vērot Baltijas salonautomobiļu čempionātā (BaTCC), varbūt sportists startēs ar atraktīvo "Legends" automašīnu.

Šobrīd aizvien notiek sezonas plānošana un jau pavisam drīz, iespējams, sagaidāmi arī kādu īpaši jaunumi Calko nākotnes sakarā.