Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

1006 km sacīkstēs Lietuvā sadeg Valtera Zviedra komandas "Porsche"

Juris Grīns
Juris Grīns

1006 km sacīkstēs Lietuvā sadeg Valtera Zviedra komandas "Porsche"
Komandas mašīna liesmās. Foto: racing.lt

Sestdien Palangā notikušajās "Aurum 1006 km" izturības sacīkstēs pamatīgu neveiksmi piedzīvoja Valtera Zviedra pārstāvētā komanda, kuras "Porsche" automašīna gandrīz pilnībā sadega.

Latviešu autosportists dalībai sacīkstēs bija pieteicies lietuviešu komandas “ESmotorsport by Čapkauskas-Autocentras” sastāvā. Viņa komandas biedri bija Ramūns Čapkausks un Audrjus Stasjulevičs, un trijotnei ar jaudīgo “Porsche 911 GT3 Cup” bija cerības cīnīties par pjedestālu.

Brīdī, kad komanda atradās ceturtajā pozīcijā un pie stūres sēdēja Stasjulevičs, aizdegās “Porsche” dzinējs. Sportists piestāja malā un, par laimi, negadījumā necieta, bet, kad piesteidzās ugunsdzēsēji, liesmas jau bija apņēmušas pusi no mašīnas. Sākotnēji tās tika mēģināts dzēst ar ūdeni, bet pēc tam izmantotas putas, kas liesmas apslāpēja.

Cīņa par uzvaru tikmēr izvērsās viena no aizraujošākajām šo sacīkšu vēsturē. Vien dažus apļus pirms finiša vadībā izvirzījās “Balpol by SPS Automotive Performance” komanda, kuras sastāvā startēja brāļi Nemuns un Nerijus Dagiļi, kā arī Deivids Jociuss, taču viņu “Mercedes AMG GT3” mašīnai bija nepieciešama vēl viena degvielas uzpilde, tādēļ neilgi pirms finiša nācās veikt pitstopu.

“Es neatceros, kad vēl šīs sacensības būtu bijušas tik dramatiskas, ar tik daudziem incidentiem, pitstopiem, dzeltenajiem karogiem un piešķirtajiem sodiem,” atzina galvenais tiesnesis Gražvids Smetonis, kurš sacīkstēs strādā jau kopš to pirmsākumiem 2000. gadā.

Jau trešo gadu pēc kārtas pirmo vietu izcīnījusi “Circle K milesPlus Racing Team” vienība ar pilotiem Jonasu Gelžinu, Ignu Gelžinu, Ralfu Aronu un Juljusu Adomaviču sastāvā. Viņi šajās sacīkstēs startēja ar “Porsche GT3 Cup II”. Otrās vietas ieguvēji brāļi Dagiļi un Jociuss finišā atpalika 42 sekundes, bet trešo vietu, zaudējot desmit apļus, guva “Porsche Club by LG OLED” piloti Mants Janavičs, Arūns Tuma, Marjus Bartkus un Aerelijs Rusteika ar “Porsche 911”.

  -2 [+] [-]

, 2021-07-18 12:05, pirms 3 gadiem
Nu stulbi ja nevar pagaidīt sacīkstes beigās lai uzpipetu, ne pīpē salona un paši gandrīz nodeg

     [+] [-]

, 2021-07-18 14:07, pirms 3 gadiem
...interesanti, cik tā skāde liela, ja sadeg šāds poršs?

  -1 [+] [-]

, 2021-07-18 14:46, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ...interesanti, cik tā skāde liela, ja sadeg šāds poršs?
Nu Latvijā to Zviedri labu laiku neredzēsim, kamēr atstrādās porša vērtību

     [+] [-]

, 2021-07-18 17:39, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ...interesanti, cik tā skāde liela, ja sadeg šāds poršs?
Tak apdrošināšana. Visu nosegs