Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lēba un Mulēra komandas biedrs "Citroen" komandā būs argentīniešu talants Lopess

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēba un Mulēra komandas biedrs "Citroen" komandā būs argentīniešu talants Lopess
"Citroen C-Elysee WTCC" un tās trīs piloti
Foto: eurosport.com

"Citroen" rūpnīcas komandu pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC) tās debijas sezonā pārstāvēs ne tikai Sebastjans Lēbs un Ivans Mulērs, bet arī argentīniešu autosportists Hosē Marija Lopess.

"Citroen Racing" komanda savā tehniskajā centrā Versaļā prezentējusi jauno WTCC komandu, atklājot sīkākas detaļas par 2014. gadā plānoto sacīkšu programmu.

30 gadus vecais Hosē Marija Lopess, kurš kļuvis par "Citroen Racing" trešo pilotu, ieguvis bagātīgu sacīkšu pieredzi. Viņš startējis gan formulu čempionātos, tostarp GP2, kur guvis vienu uzvaru, gan braucis ar salonmašīnām, īpaši lielus panākumus gūstot savā dzimtenē. Šogad Lopess debitēja WTCC, aizvadot posmu Argentīnā un pārsteidzoši otrajā sacīkstē kļuva par uzvarētāju.

No 2004. līdz 2006. gadam viņš ietilpa arī "Renault" jauno braucēju programmā un 2006. gadā pat bija šīs rūpnīcas F1 komandas testpilots. Pirms 2010. gada sezonas viņš jau bija vienojies ar USF1 par debiju F1 čempionātā, tomēr, kā zināms, toreiz šī komanda tā arī nenokļuva līdz startam sacīkstēs.

"Citroen Racing" komanda WTCC startēs ar četrām "Citroen C-Elysee WTCC" automašīnām. Kā zināms, vienu no tām pilotēs deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs, kuram tā būs debija WTCC, ar otru mašīnu brauks četru WTCC titulu īpašnieks, tostarp 2013. gada sezonas čempions, Ivans Mulērs. Kā minēts, trešā mašīna uz visiem posmiem piešķirta Hosē Marijam Lopesam, bet ar ceturto sacīkstēs startēs pašlaik vēl nenosaukts pilots no Ķīnas, jo "Citroen" vēlas nostiprināties Āzijas tirgū.

Šobrīd zināms, ka "Honda" rūpnīcas komandu turpinās pārstāvēt Gabriele Tarkvīnī un Tjagu Monteiru, bet LADA komandā startēs Robs Hafs, Džeimss Tompsons un Mihails Kozlovskis.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2013-12-17 12:59, pirms 11 gadiem
Pelnījis vietu WTCC pēc posma Argentīnā. Jā, tās ir viņa mājas, bet tomēr debijas gonkā sasniegt ko tādu cīņā ar milžiem: Milleru, Tarkvīni, Hafu, Monteiro, Čiltonu u.c ir visai labs panākums