Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko veiksmīga otrā kvalifikācija Brendshečā

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko veiksmīga otrā kvalifikācija Brendshečā
Konstantīns Calko
Foto: K.Calko personīgais arhīvs

Latvijas autosportists Konstantīns Calko izcīnījis piekto starta vietu "Radical European Masters" čempionāta Brendshečas posma otrajam braucienam, kamēr pirmajā būs jāstartē no ne tik labās 16. pozīcijas.

"Speed Factory Racing" komandas pilots Calko šogad dala vienu auto ar mazāk pieredzējušo spāņu pilots Hesusu Fusteru, kuram palīdz apgūt arvien ātrāku braukšanu. Pirmajā posmā Nirburgringā tika izcīnīta desmitā vieta pirmajā braucienā, par spīti "stop/go" sodam, bet otrajā sacīkstē apli pirms beigām, atrodoties trešajā vietā, salūza ātrumkārba. Svētdien Brendshečā notiks sezonas otrais posms.

Pirmajā kvalifikācijā 23 braucēju konkurencē Calko/Fusters uzrādīja laiku 1:25.654 un ierindojās 16. pozīcijā, no uzvarētāja Džeimsa Litldžona atpaliekot 3.378 sekundes. Otrajā kvalifikācijā Calko/Fustera labākais laiks bija 1:22.981 un ar to pietika, lai izcīnītu piekto starta vietu otrajam braucienam. Šoreiz uzvarētājam Bredlijam Smitam tika zaudētas vairs tikai 0.484 sekundes. Pirmajā kvalifikācijā pie stūres sēdēja Fusters, bet otrajā - Calko.

"Speed Factory Racing" komandas braucējs Tristans Vīdass no Igaunijas, kurš debijas sezonu sācis lieliski un ir kopvērtējuma līderis, Brendshečā kvalifikācijas braucienus noslēdza sestajā un septītajā vietā, tātad otro sacīksti sāks aiz Calko/Fustera.

Pirmais brauciens startēs svētdien plkst. 16:05 pēc Latvijas laika, bet otrā sacīkste sāksies plkst. 20:30. Abās sacīkstēs pirmais startēs Calko, bet sacensību vidū viņu nomainīs Fusters.

Izmantotie resursi:
AutoEuro :: Krāsains nedēļas žurnāls ar...