Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

PČ posma laikā Ķeguma trasē pirmo reizi notiks blakusvāģu festivāls

Juris Grīns
Juris Grīns

PČ posma laikā Ķeguma trasē pirmo reizi notiks blakusvāģu festivāls
Foto: Facebook.com/DaidersStupelis

10. un 11. jūnijā Ķeguma mototrasē “Zelta Zirgs” norisināsies vēl nebijis notikums Latvijā - blakusvāģu festivāls. Festivāla norises laikā sacensībās startēs tikai un vienīgi blakusvāģu braucēji, iekļaujot pasaules čempionāta dalībniekus, veterānus, amatierus un pat sieviešu klasi.

Programmā sestdien un svētdien iekļauts arī līdzjutēju futbola turnīrs, alus telts, un, protams, aizraujošas cīņas uz motocikliem ar blakusvāģiem par godalgām gan vietēja līmeņa sacensībās, gan pasaules čempionāta ietvaros. Kvalifikācijas braucienu sākums sestdien 15:00. Svētdien sacensību atklāšana 11:00.

Pasaules čempionātā blakusvāģiem Latviju pārstāvēs vismaz viena ekipāža - Jānis Daiders un Kaspars Stupelis, kura noteikti cīnīsies par augstākajām vietām, kā arī virkne līdzbraucēju, kuri pārstāv citas valsts pilotu vadītas ekipāžas - Haralds Kurpnieks, Lauris Daiders un Elvijs Mucenieks.

Pašlaik, pēc aizvadītiem diviem posmiem visaugstākajā pozīcijā atrodas Etjēna Baksa vadītā ekipāža, savukārt visaugstāk no Latvijas pārstāvjiem otrajā vietā ierindojas Elvijs Mucenieks ar pilotu Valentīnu Žirū. Daiders/Stupelis kopvērtējumā šobrīd ieņem sesto vietu.

Nedēļas nogales un svētdienas biļete ieejai pasākumā €25, bērniem no 10 līdz 16 gadu vecumam un Latvijas republikas pensionāriem - €15, savukārt Latvijas republikas invalīdiem ieeja ir bez maksas. Apmeklētāju ieeja dalībnieku laukumā bez maksas, auto stāvvieta €5, auto stāvvieta dalībnieku laukumā €20, VIP auto stāvvieta netālu no trases €10.