Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Cēsīs tiks noskaidrota jaunā "MX Dāmu" klases Latvijas čempione

Juris Grīns
Juris Grīns

Cēsīs tiks noskaidrota jaunā "MX Dāmu" klases Latvijas čempione
Foto: LaMSF

Intrigas par Latvijas čempiones troni turpinās MX Dāmu klasē, kurā visas sezonas garumā vadības grožus konkurentēm nav atdevusi lietuviete Paula Bertašiūte.

Lietuvas sportistes kontā šobrīd ir 255 punkti, kas ir par 13 punktiem vairāk kā viņas šīs sezonas vissīvākajai sāncensei Patrīcijai Bērziņai no sporta kluba “AMK Bieriņi”.

Vērtējot situāciju tabulā, Patrīcija ir vienīgā, kas tīri teorētiski sezonas kopvērtējumā var apsteigt Bertašiūti. Lai to paveiktu Bērziņai Cēsīs jāuzvar abos braucienos, bet Bertašiūtei kādā no braucieniem jāpieļauj kāda nopietna kļūda, kas atņemtu 13 punktus.

Tāpat kā par pirmo, arī par trešo vietu dāmu konkurencē notiek sīva spēkošanās. Uz bronzas medaļu šobrīd tēmē divas braucējas – Igaunijas čempione Karlēna Randvere un Estere Tračuma (MX Delveri), kura šogad aizvadīja vienu posmu Eiropas čempionātā. Meitenes šķir tikai 7 punkti. Līdz ar to arī šī vieta uz goda pjedestāla izšķirsies Cēsīs.

MX Dāmu klase Latvijas čempionāta ieskaitē atgriezusies pēc vairāku gadu ilgas pauzes. Tā izveidota pateicoties Starptautiskās motociklistu federācijas (FIM) finansētajam projektam, ko izstrādājusi LaMSF ģenerālsekretāre Egija Skurbe.

Projekta mērķis bija dot meitenēm tādu pašu iespēju startēt savā klasē kā vīriešiem, kas ļautu šīm braucējām iegūt vajadzīgo pieredzi, gatavojoties starptautiskajām sacensībām. Turklāt meitenēm dalība Latvijas čempionātā ir bez maksas un pirms katra posma viņām tiek organizēts koptreniņš trenera Kārļa Sabuļa vadībā.

Turklāt Dāmu klasē ir gana liels balvu fonds. Latvijas čempionāta Cēsu posmā ar vērtīgām balvām tiks apbalvotas piecas ātrākās sportistes, turklāt uzvarētāja tiks pie čeka 100 EUR apmērā. Kā jau ierasts, meitenes tāpat kā vīri papildus var cīnīties par “starta karalienes” balvu, ko nodrošina ISOVER.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv