Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"X-Games" čempions Pastrana naudas dēļ pametīs NASCAR

Juris Grīns
Juris Grīns

"X-Games" čempions Pastrana naudas dēļ pametīs NASCAR
Treviss Pastrana
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Galvenokārt finansiālu apsvērumu dēļ savulaik slavenais moto triku meistars Treviss Pastrana nolēmis beigt karjeru NASCAR autosacīkstēs, kas izrādījusies neveiksmīgāka kā cerēts.

Pastrana NASCAR sacensībās startē trešo sezonu, taču sestdien gaidāmās sacensības "Nationwide Series" čempionātā viņam būs pēdējās karjerā. Ar "Facebook" starpniecību sportists izplatījis oficiālu paziņojumu.

"Aizvadītā sezona NASCAR bija bagāta ar pieredzi," viņš raksta. "Džeks Rušs un ikviens cits cilvēks "Roush Fenway Racing" komandā darīja visu iespējamo un vēl vairāk, lai palīdzētu man gūt panākumus. Esmu patiesi pateicīgs par šo atbalstu. Gribu pateikties viņiem un visiem pārējiem cilvēkiem, kas iepriekšējos divos gados man palīdzēja iemācīties, kas jādara, lai kļūtu par veiksmīgu NASCAR braucēju. Tagad man ir jāatkāpjas un jāatzīst, ka kritiķiem bija taisnība. Žēl, bet mani rezultāti nebija pietiekami labi, lai es varētu atrast sponsorus nākamajai sezonai."

Lai gan NASCAR karjeru Pastrana ir beidzis, tas nenozīmē, ka viņš teiks ardievas autosportam. 30 gadus veco amerikāni joprojām varēsim ieraudzīt rallija un rallijreida sacensībās.

"Es ienīstu aiziešanu un ienīstu to, ka man kaut kas nesanāk, tomēr reizēm iznākums ir tāds, kādam tam jābūt," turpina Pastrana. "Manos spēkos nebija atklāt tās viltības, kas nepieciešamas šajās sacensībās, taču turpmāk es vēlos vairāk piedalīties rallijos un bezceļu sacensībās. Paziņojumi sekos tuvākajā laikā!"

Tāpat Pastrana pateicas savai sievai, kas ir pazīstama skeitbordiste un "X-Games" medaļniece.

"Mana sieva Lyn-Z vienmēr atbalstījusi manas gaitas NASCAR un dažkārt bijusi mans lielākais iedrošinājuma un atbalsta avots," neslēpj Pastrana. "Lai es sasniegtu savus mērķus autosportā, viņa piekrita beigt profesionālo karjeru skeitbordā. Tagad piekāpšos es un turpmāk vairāk veltīšu tēva un vīra lomai. NASCAR kalendārs ir šausmīgs un mana darba dēļ tiem, kas mani mīl, ir jānes liels upuris. Nākošajai sezonai man nepietiek līdzekļu, tāpēc tā ir iespēja atbalstīt manas sievas mērķus. Viņa ar prieku vēlas atgriezties skeitbordā."

Izmantotie resursi:
Racer X Online - Motocross & Supercross News
facebook.com