Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Par Calko debiju WTCC ziņo pasaules vadošie portāli

Juris Grīns
Juris Grīns

Par Calko debiju WTCC ziņo pasaules vadošie portāli
Ar šādu auto Calko startēs WTCC debijā
Foto: fiawtcc.com

Par latviešu autosportista Konstantīna Calko gaidāmo debiju salonautomobiļu pasaules čempionātā (WTCC) šodien raksta arī pasaules vadošie autosporta portāli.

Pēc tam, kad rīta pusē ziņas par Calko plānu startēt WTCC sezonas pēdējā posmā pāršalca Latvijas ziņu resursus, pēcpusdienā informācija tika izplatīta arī tālāk pasaulē. Šobrīd ziņa par Calko rakta arī autosport.com, touringcartimes.com, motorsport-magazin.com, kā arī čempionāta oficiālā mājaslapa fiawtcc.com un citi pazīstami interneta portāli.

Vēl pirms tam tika ziņots, ka "Campos Racing" komandā Makao ielu trasē startēs francūzis Ugo Valente, Honkongas pārstāvis Maikls Songs un krievs Nikolajs Karamiševs. Taču vēlāk kļuva zināms, ka Karamiševs komandu Makao tomēr nepārstāvēs un viņa vietā brauks daugavpilietis Konstantīns Calko.

19 gadus vecā Calko rīcībā būs "SEAT Leon WTCC" sacīkšu automobilis ar 81. numuru.

Viņa topošais komands biedrs Valente WTCC čempionātā ir startējis septiņos posmos, tostarp sešos šajā sezonā, bet viņa labākais rezultāts ir astotā vieta otrajā braucienā Argentīnā. 21 gadu vecais Valente līdz 2010. gadam bija formulu braucējs, startējot dažādos mazāko klašu "Formula Renault" čempionātos. Mazāk zināms ir Songs, kuram, tāpat kā Calko, šīs būs pirmās WTCC sacīkstes.

Tiesa, "uz papīra" Calko, salīdzinājumā ar viņiem abiem, ir daudz titulētāks, jo var lepoties ar pērnā gada "Radical Masters Euroseries" titulu, kā arī gadu pirms tam gūto Baltijas salonautmobiļu (BaTCC) čempiona titulu.

Šodien Silverstounā Calko piedalījās WTCC testos ar simulatora palīdzību, kur apguva Makao ielu trasi. Drīz pēc tam sportists no Londonas devās ceļā uz Honkongu, no kurienes savukārt ar prāmi nokļūs Makao.

WTCC posmu no Makao būs iespējams tiešraidē vērot TV kanālā "Eurosport". Piektdien plkst. 9:30 no rīta pēc Latvijas laika startēs kvalifikācijas braucieni. Savukārt abas sacīkstes notiks agri svētdienas rītā, kad piecos sāksies pirmais brauciens, bet sešos - otrais.

Izmantotie resursi:
Driver Database - it’s all in the numbers...
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-12 19:05, pirms 11 gadiem
17.novemrī notiek Macao GP.
Šajā weekendā notiek WTCC un pasaules cempionāts F3 klasē.
Trase komentārus neprasa, kļūdas nepieļauj, reāli jāstartē ne zemāk kā 7.vietā, jo aizmugurē notiek nenormālas avārijas pirmajā 90' pagriezienā pa labi.
Obligāti kvalifikācijā jāizceļ laba starta pozīcija, ko Konstantīns varētu izdarīt. Un to vajag izmantot, jo Campo turēs savu vārdu, ja Calko būs ātrs Macao, nākošā sezona būs pilna.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-12 19:15, pirms 11 gadiem
2012.gads it sevišķi iečekojam no 00:17.
59th Macau Grand Prix 2012 Sunday Crashs - YouTube
2011.gads
WTCC 2011 Macau Race 1 Start Crash - YouTube

un tā var turpināt par katru gadu, WTCC un F3 avārijas ir vienmēr.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-11-13 11:19, pirms 11 gadiem
malacis kaut ko vismaz sasniedzi , nevuis ta ka to bagato bernu tevi ka Nitiss , Slegelmilhs utt, visaugstak ticis no visiem

  +1 [+] [-]

, 2013-11-13 14:12, pirms 11 gadiem
govs tesmens rakstīja: protams prieks, ka čalis no Latvijas ir ticis jau tik augstu, bet nesāksim nu viņu glorificēt kā latvieti ;P
Prieks par tavu komentāru,bet nelasīsim viņu līdz galam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja