Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Svētdien Biķernieku trasē vēsturisko formulu, žiguļu un volgu sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

Jau šo svētdien, 17. jūlijā, Biķernieku trasē norisināsies autošosejas sacensības "Rīgas Motormuzeja kauss 2022". Sacensību ietvaros uz starta stāsies vairāk nekā 50 Volga, Formula, VAZ, ABC RACE un Youngtimer klases automobiļi. Spraigas cīņas un elpu aizraujoši momenti gaidāmi visos sacensību braucienos.

Pasākums būs īpaši draudzīgs ne vien autosporta faniem, bet arī vēsturisko auto entuziastiem un ģimenēm ar bērniem. Pasākumu ietvaros šogad būs aplūkojama ne vien Youngtimer spēkratu izstāde, bet šoreiz Youngtimer automašīnas dosies arī sprinta sacensību braucienos pa Biķernieku trasi. Tāpat trasē ar leģendāro RAF autovilcienu varēs doties arī skatītāji, jo vairākas reizes dienā no pieturas “Youngtimer izstāde” tas dosies ekskursijā pa Biķernieku trasi.

Jāatzīmē, ka šīs būs pirmās sacensības pēc Biķernieku trases atjaunošanas darbiem. Pēdējo nedēļu laikā Biķernieku trase ir tikusi pie jauna asfalta posmā no elkoņa pagrieziena līdz taisnes sākumam aiz slavenā tiltiņa pagrieziena. Šo remontdarbu laikā ir izdevies atbrīvoties no ieplakas ģenerāļa pagriezienā, tāpat līdzenāks kļuvis arī posms pirms tiltiņa.

Rīgas Motormuzejs turpina tradīciju – sacensību ietvaros uz starta līnijas stāsies klasisko pedāļauto sacensības bērniem. Uz sacensībām tiek aicināti visi, kam ir savi klasiskie pedāļauto un bērna augums nepārsniedz 110 cm. Interesentiem ierobežotā skaitā būs iespēja piedalīties sacensībās ar Latvijas Antīko automobiļu klubs un Rīgas Motormuzejs sarūpētajiem pedāļauto. Bērnus priecēs arī dažādas Rīgas Motormuzeja teltī pieejamās aktivitātes, t.sk. automodelisma trase.

Pasākuma laikā pie Biķernieku trases galvenajiem vārtiem norisināsies arī (AAK) Senlietu kolekcionāru un restaurātoru saiets. Šis ir tradicionāls restauratoru, kolekcionāru un retro lietu cienītāju pasākums ar iespēju satikt hobija domubiedrus, dalīties pieredzē par dažādu priekšmetu restaurāciju, papildināt savas kolekcijas ar jauniem eksponātiem, vai arī vienkārši iegūt kādu senu sadzīves priekšmetu, gleznu vai vāzi sava mitekļa interjeram.

Sacensībās kā ierasts viesosies arī Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 19.kaujas nodrošinājuma bataljons - pasākuma apmeklētājiem piedāvājot iespēju tuvāk iepazīt kaujas tehniku un aplūkot kaujas ieroču ekspozīciju.
Sacensību atbalstītājs WEBER, kurš ir pasaulē pirmais grilu un cepšanas iekārtu ražotājs, šajās sacensībās iepriecinās kādu no sacensību dalībniekiem ar specbalvu – īpašu jubilejas grilu, kā arī dāvās iespēju kādam no apmeklētājiem mājās doties ar jaunu WEBER grilu.

Skatītāju biļetes varēs iegādāties sacensību dienā kasēs pie ieejas trasē. Biļetes cena būs vien 5 eiro, savukārt bērniem līdz 12 g.v. ieskaitot un invalīdiem ieeja būs bezmaksas. Uzrādot sacensību aproci, Rīgas Motormuzeju 17. jūlijā varēs apmeklēt ar 50% atlaidi. Jāatzīmē, ka sacensību laikā tiks gan fotografēts, gan filmēts un ka šie attēli un video tiks izmantoti organizatoru sociālajos tīklos un mājaslapā. “Rīgas Motormuzeja kausu” atbalsta Weber, Jacob’s Creek, CareClinic, Kartinga nams XL Riga un Rīgas Motormuzejs.

Programma: