Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko neizdodas kļūt par Eiropas čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko neizdodas kļūt par Eiropas čempionu
Konstantīns Calko

Latviešu autosportists Konstantīns Calko šodien Barselonā notikušajās "Radical Masters Euroseries" čempionāta noslēdzošajās sacīkstēs guva uzvaru, taču viņam neizdevās izcīnīt Eiropas čempiona titulu.

Pirms šodien notikušajām izšķirošajām sacensībām Calko kopvērtējumā atradās 9 punktus aiz brazīlieša Viktora Korea. Ja Calko uzvarētu un uzrādītu ātrāko apli, bet Korea finišētu trešais, par čempionu tiktu kronēts daugavpilietis, taču scenārijs izvērtās mazliet citāds.

Calko gan prata izcīnīt tik svarīgo uzvaru, taču arī Korea savu uzdevumu paveica godam, finišējot otrajā vietā, ar ko bija pietiekami, lai čempionāta kopvērtējumā apsteigtu Latvijas pārstāvi par 4 punktiem.

Korea startēja no "pole position", tomēr jau startā atkrita uz trešo vietu, kamēr Calko saglabāja otro vietu, bet vadību pārņēma Tonija Velsa/Džeimsa Litldžonsa ekipāža. Pēc pitstopu apmeklējumiem Velss/Litldžonss atkrita uz trešo vietu, vadību pārņēma Calko, bet Korea pakāpās uz otro vietu. Šādā secībā sportisti arī finišēja, Calko uzvarot ar vairāk kā 1 sekundes pārsvaru.

Vēl pirms posma Barselonā Calko bija zaudējis cerības par sniegumu šajā sezonā saņemt īpašo balvu - bezmaksas dalību Deitonas 24 stundu braucienā, kas gaidāms janvārī. Konkursā par to sacenšas visu "Radical" čempionātu dalībnieki, līdz ar to rezultāts nav atkarīgs vien no tā, kurā vietā tiek pabeigts čempionāts, bet gan rezultātu stabilitātes.

Izmantotie resursi:
F1LV blogs | Vieta, kur satiekas LV F1 fani
Circuit de Barcelona-Catalunya

  -2 [+] [-]

, 2013-11-10 20:10, pirms 11 gadiem
Jamacas vesture - latvietis ir tautiba, bet Latvijas pilsonis ir pilsoniba. Proti, Kostja ir krievs (kurs parstav Latviju). Vai saprotat, ko es domaju?

  +1 [+] [-]

, 2013-11-10 22:54, pirms 11 gadiem
kāds var paskaidort - kā par eiropas čempionu var kļūt brazīlietis?

  -1 [+] [-]

, 2013-11-11 07:59, pirms 11 gadiem
tommy90 rakstīja: kāds var paskaidort - kā par eiropas čempionu var kļūt brazīlietis?
Eiropas čempionāta būtība autosportā ir tā, ka posmi notiek Eiropā. Tāpat kā Šlēgelmilhs varēja kļūt par Austrijas čempionu...