Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pirmajā cīņā Calko piekāpjas, čempions tiks noskaidrots otrajā braucienā

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmajā cīņā Calko piekāpjas, čempions tiks noskaidrots otrajā braucienā
Konstantīns Calko
Foto: speedfactory.eu

"Radical Masters Euroseries" autosacīkšu čempionātā šajā nedēļas nogalē tiek aizvadītas izšķirošās cīņas. Šodien notikušajā pirmajā braucienā Barselonā uzvaru guva Eiropas čempionāta līderis Viktors Korea no Brazīlijas, kamēr latviešu autosportists Konstantīns Calko finišēja otrais. Starp viņiem pirms izšķirošās sacīkstes, kas risināsies svētdien, ir 9 punkti.

"Speed Factory Racing" vienības pilots Calko pirmo sacīksti Spānijā uzsāka no otrās pozīcijas, taču startā vienu vietu zaudēja un atkrita aiz Kristiana Kronegarda, kurš, tāpat kā Korea, pārstāv "Marks Electrical" komandu. Pirmo desmit apļu laikā Kronegards bremzēja Calko, kamēr līderis Korea izveidoja vairāk kā desmit sekunžu atrāvienu.

Tikai 10. aplī Calko beidzot izdevās Kronegardu apdzīt, taču tajā brīdī starp viņu un Korea bija jau 14 sekundes. Kļuva arī skaidrs, ka latvietim neizdosies uzreiz pabraukt daudz ātrāk par līderi un 13. apļa beigās līderu trijotne devās vienīgajā pitstopā.

Turpinājumā Calko bija mazliet ātrāks par Korea, taču pirmajos desmit apļos zaudēto laiku nebija cerību atgūt un finišā daugavpilietis iebrauca ar 11 sekunžu deficītu. Trešo vietu izcīnīja Kronegards un Marks Smitsons, kurš savu pārinieku nomainīja pitstopa laikā - viņi uzvarētājam zaudēja 40 sekundes.

Jāpiemin, ka Eiropas čempionātā ar vienu mašīnu drīkst startēt vai nu profesionālis kopā ar amatieri, divi amatieri jeb arī viens amatieris. Korea un Calko startē pa vienam.

Tā kā Korea saņēmis pa vienam punktam par uzvaru pirmajā un otrajā kvalifikācijā, kā arī uzrādīja šo sacensību ātrāko apli (par ko arī piešķir 1 punktu), viņa pārsvars čempionāta kopvērtējumā pār Calko pieaudzis līdz 9 punktiem. Tomēr tas nav daudz, ņemot vērā, ka uzvarētājs saņem 20 punktus, otrās vietas ieguvējs tiek pie 15, bet trešā vieta nopelna 11 punktus.

2013. gada sezonas čempions tiks noskaidrots svētdien, kad Barselonā risināsies otrais brauciens.

Izmantotie resursi:
F1LV blogs | Vieta, kur satiekas LV F1 fani
Home - Radical Sportscars