Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Liepiņš pagaidām otrais, Daideri - trešie (papildināta)

Jānis Pārums

Liepiņš pagaidām otrais, Daideri - trešie (papildināta)
Joriss Hendrikss/Kaspars Liepiņš
Foto: Ritvars Raitis, eSports.lv

Pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem Latvijas "Grand Prix" posmā, kas norisinās Ķegumā, pēc pirmā brauciena beļģis Joriss Hendrikss un latvietis Kaspars Liepiņš ieņem otro vietu, bet brāļi Jānis un Lauris Daideri ir trešie.

Uzvaru pirmajā braucienā izcīnīja Jans Hendrikss un Tims Smeninikss, pārspējot jau minētās ekipāžas.

Kaspars Stupelis, kas brauc kopā Nikiju Pulinksu ierindojās sestajā vietā, savukārt brāļi Arnolds un Gints Sīļi, kuriem šis ir pirmais "Grand Prix" karjerā, ieņēma 17. vietu. Pārējām ekipāžām, kurām ir Latvijas pārstāvji, līdz finišam diemžēl neizdevās tikt. Māris Rupeiks/Haralds Kurpnieks izstājās ceturtajā aplī, bet Margo Sons/Elvijs Mucenieks - piektajā.

Pasaules čempions Daniels Vilemsens kopā ar Svenu Verbrugi pirmajā braucienā palika aiz labāko desmitnieka, ieņemot 11. vietu.

Jau no starta vadībā izvirzījās Jana Hendriksa/Tima Smenniika ekipāža, aiz kuras palika Joriss Hendrikss/Kaspars Liepiņš. Ceturto vietu pēc starta saglabāja Māris Rupeiks/Haralds Kurpnieks, bet brāļi Daideri apdzina Vilemsenu un pakāpās uz piekto pozīcijā. No 18. vietas uz astoto spēja pakāpties igaunis Marko Sonns, kura kantētājs ir Elvijs Mucenieks, bet jauniņie Arnolds un Gints Sīļi no 26. uzkāpa uz 20. pozīciju. Nikijs Pulinkss/Kaspars Stupelis no devītās pacēlās uz sesto vietu, bet Daniels Vilemsens/Svens Verbruge atkrita uz 11. vietu.

Izvirzījušies vadībā, Hendriks/Smeniks turpināja palielināt pārsvaru un nekādas izredzes neatstāja Hendriksam/Liepiņam. Trešajā vietā brauca Marko Hapihs/Martins Betšarts, bet cīņā par ceturto vietu iesaistījās Rupeika un Daideru ekipāžas. Daideri šajā divcīņā bija pārāki, nobīdot Rupeiku uz piekto vietu, un pēc neilga laika, 3. aplī viņi tika garām arī Hapiha ekipāžai. Tomēr abas priekšā braucošās ekipāžas bija jau aizbraukušas apmēram deviņas sekundes priekšā.

Acīmredzot tehnisku iemeslu dēļ Rupeiks vairs nespēja noturēt savas pozīcijas. Drīz vien ekipāžu apdzina Hapihs un no aizmugures krietni pietuvojies bija Pulinkss/Stupelis. Diemžēl ceturtajā aplī Rupeiks bija spiests izstāties. Tāpat problēmas piemeklēja arī Sonna/Mucenieka ekipāžu, kura, braucot astotajā vietā, izstājās piektajā aplī.

Tikmēr brāļi Sīļi pamazām kāpa augšup, vienu brīdi sasniedzot pat 12. pozīciju, un, sīvā cīņā ar krietni pieredzējušākām ekipāžām, finišā viņiem godam nopelnīta 17. pozīcija.

Ekipāžas pamazām sāka izretoties, un līderu vidū vairs būtiskas izmaiņas nenotika. Līdz galam neizdziedētā kājas trauma neļāva Vilemsenam līdzvērtīgi cīnīties. Lai gan pašreizējais čempions uzrāpās līdz septītajai pozīcijai, brauciena turpinājumā, 9. aplī viņš nokrita uz desmito vietu, bet pēdējos apļos tika zaudēta vēl viena pozīcija.

Līdz ar to pirmajā braucienā uzvarēja Jans Hendrikss/Tims Smeniks, otrie bija Joriss Hendrikss un Kaspars Liepiņš, bet godpilnajā trešajā pozīcijā - brāļi Jānis un Lauris Daideri. Sesto vietu ieņēma Nikijs Pulinkss un Kaspars Stupelis, bet 11. palika Daniels Vilemsens Svens Verbruge. Savā debijas reizē 17. vietu izcīnīja vēl viena Latvijas brāļu ekipāža Arnolds un Gints Sīļi.

Latvijas "Grand Prix" 1. brauciens blakusvāģiem

VietaEkipāža
1.Jan Hendrickx/Tim Smeuninx
2.Joris Hendrickx/Kaspars Liepiņš
3.Jānis Daiders/Lauris Daiders
......
6.Nicky Pulinx/Kaspars Stupelis
11.Daniel Willemsen/Sven Verbrugge
17.Arnolds Sīlis/Gints Sīlis
DNFMargo Sonn/Elvijs Mucenieks
DNFMāris Rupeiks/Haralds Kurpnieks

Otrais brauciens norisināsies plkst. 16:00.

  +2 [+] [-]

, 2009-08-09 14:33, pirms 15 gadiem
Man kā neprofesionālim jaut - kā viņi startē 2.braucienā kā kvalifik, jeb pēc 1.brauc rezultātiem?

     [+] [-]

, 2009-08-09 14:34, pirms 15 gadiem
Mjā Vilemsenam! Trauma tomēr liek sevi manīt tā pamatīgi!

     [+] [-]

, 2009-08-09 15:08, pirms 15 gadiem
Vilītim būs jāaizied nākošgad!

     [+] [-]

, 2009-08-09 15:17, pirms 15 gadiem
bāc, sasper to krīzi... pēc ilgiem laikiem nevaru atļauties aizbraukt kāds nezinu vai pa teļuku nerādīs apskatu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-09 16:40, pirms 15 gadiem
Es taču teicu labāk būtu līdz galam traumu sadziedējis...