Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Lielbārži izcīna trešo vietu Francijā pasaules čempionāta posmā blakusvāģos

Lielbārži izcīna trešo vietu Francijā pasaules čempionāta posmā blakusvāģos
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC

LETA. Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Francijā izcīnīja trešo vietu pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām septītajā posmā.

Pagājušajā nedēļā pilngadību atzīmējušie brāļi sestdien savā kvalifikācijas grupā uzrādīja ceturto rezultātu, bet svētdien pirmajā braucienā pēc ne pārāk veiksmīga starta iekārtojās astotajā pozīcijā. Turpinājumā izdevās apdzīt vairākus konkurentus un braucienā finišēt trešajā pozīcijā.

Arī otrajā braucienā nepadevās starts, taču latvieši aizcīnījās līdz ceturtajai vietai, kas summā ļāva iekļūt labāko trijniekā.

Posmā uzvarēja beļģu Marvina Vanlušena un Glena Jansensa ekipāža, kas iekrāja tikpat punktu, cik francūži Kilians un Evans Prunjē - 47. Lielbārži ar 38 punktiem biaj trešie, par trīs pārspējot nīderlandiešus Kūnu Hermansu un Benu van den Bogārtu.

Pēc septiņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmie ar 305 punktiem ir Vanlušens un Jansens, 277 punkti ir Lielbāržiem, kuri ir otrajā pozīcijā.

Šī gada meistarsacīkstēs katras kvalifikācijas grupas piecas ātrākās ekipāžas izcīna papildu punktus sezonas kopvērtējumā.

Šosezon pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām sacensību kalendārā plānoti desmit posmi.

Pērn, aizvadot pirmo savu pilnvērtīgo sezonu pasaules čempionātā, Daniels un Bruno Lielbārži kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, bet par čempioniem kļuva beļģis Marvins Vanlušens ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2024-07-14 21:47, pirms 2 mēnešiem
TOP3 jānoturas
Tjerī Noivils. Foto: Honza Fronek
3

Tanaks divreiz pārsit riepu, Grieķijas WRC posma vadībā Noivils

Problēmas ar plīsušām riepām Grieķijas WRC posma otrajā dienā piedzīvoja Ots Tanaks un Danijs Sordo, kuri pirms tam ieņēma pirmās pozīcijas, līdz ar ko pēc sestdienas ātrumposmiem sacensību vadībā atrodas "Hyundai" komandas pilots Tjerī Noivils.
Horhe Martins un Frančeko Banjaja. Foto: Motorsport.com

Sanmarīno GP sprintā pēc lieliska starta uzvar Martins

Horhe Martins ar lielisku startu un labu ātrumu sacensībās kļuvis par Sanmarīno GP sprinta uzvarētāju, sev aizmugurē atstājot Frančesko Bagnaiju.
Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com
1

Medijs: Ņūvijs "Aston Martin" pelnīs vairāk nekā lielākā daļa F1 pilotu

F1 vadošais inženieris Adrians Ņūvijs jau parakstījis vairāku gadu līgumu ar “Astona Martin”. Viņa atalgojums sezonā pārsniegs 30 miljonus eiro, vēsta BBC.