Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Stelpē šajā nedēļas nogalē pasaules čempionāts motokrosā blakusvāģiem

Krišs Upenieks

Stelpē šajā nedēļas nogalē pasaules čempionāts motokrosā blakusvāģiem
Publicitātes foto

28./29.jūlijā, vienā no skaistākajām mototrasēm, Sporta un atpūtas parkā „Pīlādžu mototrase”, Stelpē, Vecumnieku novadā, jau ceturto gadu pēc kārtas norisinās FIM Latvijas Grand Prix Pasaules Čempionāts blakusvāģiem un Eiropas Čempionāts kvadricikliem, kurš pulcē Pasaules un Eiropas spēcīgākos un ātrākos motosportistus.

Šajā sezonā startam Pasaules Čemponāta posmam Stelpē pieteiktas 36 blakusvāģu ekipāžas, to skaitā Latvijas ekipāža Rozenbergs Kristaps ar līdzbraucēju Aļeksējevu Lotāru, kā arī Gorbeņko Didzis ar līdzbraucēju no Igaunijas- Koiv Tanel. Par svarīgiem punktiem kopvērtējumā noteikti cīnīsies Etienne Bax ar titulēto Latvijas motosportistu Kaspars Stupeli un Igaunijas komanda- Kert Varik ar latvieti Lauri Daideri. Ar 31.starta nummuru trasē redzēsim vēl vienu Igaunijas- Latvijas ekipāžu Margo Sonn un Artūru Linteru.

Pēc aizvadītajiem deviņiem Pasaules Čempionāta posmiem par pārliecinošiem sacensību līderiem, ar 384 punktiem kļuvuši Marvin Vanluchenen ar līdzbraucēju Ben Van Den Bogaart otrajā vietā, ar 318 punktiem Koen Hermans/ Nicolas Musset, bet trešajā vietā Etienne Bax/ Kaspars Stupelis- 297 punkti.
Pašreiz piekto vietu kopvērtējumā ieņem igaunis Kert Varik ar Lauri Daideri.

Šīm sacensībām noslēdzoties noskaidrosim 2018.gada Eiropas Čempionu kvadricikliem, jo šis būs pēdējais posms Eiropas Čempionātam. Startam sacensībām pieteikti 28 braucēji, to skaitā čempionāta līderis, norvēģis- Christopher Tveraen, kopvērtējumā igauni Kevin Saar apsteidzot par 7 punktiem. Kvadriciklu klasē Latviju pārstāvēs: Emīls Sigājevs, Matīss Palēvičs,Valērijs Kuzmins un Jānis Saldavs. Sacensībās noteikti pievērsīsim uzmanību un atbalstīsim sportisti ar 116.starta nummuru no Lietuvas- Austeja Tamuliunaite.

Paralēli Pasaules un Eiropas Čempionātam norisināsies starptautiskas sacensības citās blakusvāģu klasēs, t.sk.:
b/v Seniori, b/v Veterāni, b/v ar gaisa dzesēšanu, b/v Juniori, b/v Vēsture, b/v Bērni.

28.jūlija vakarā pēc spraigās kvalifikācijas sacensību dienas „Pīlādžu mototrases” nakts balle, kur uzstāsies 3LIVE PROJECT (dīdžejs Ex da Bass, trompetists Normunds Piesis un perkusionists Einārs Latiševs). Vakara pasākumu isildīs un noslēgs DJ Alvis Still.

• Biļetes iepriekšpārdošanā biļešu servisa kasēs kā arī Pasaules Čempionātā uz vietas.
• Skatītājiem kempings tiks atvērts no 27.jūlija pulkstens 12:00
• Sacensību sākums sestdien, 28.jūlijā, no 10:00
• Sacensību svinīgā atklāšana svētdien, 29.jūlijā, 11:15
• Finālbraucienu sākums svētdien, 29.jūlijā, 12:30
• Sīkāka informācija Sporta un Atpūtas parks Pīlādžu Mototrase

Informāciju sagatavoja:
Inga Pīlādze