Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nāciju kausā blakusvāģiem uzvar Nīderlande, latvieši - trešie

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Nāciju kausā blakusvāģiem uzvar Nīderlande, latvieši - trešie
Nīderlandes līderis Daniels Vilemsens
Foto: Iveta Apškrūma, studija 1.Roka

Slovākijas pilsētā Sverepecā tika aizvadīts nāciju kauss blakusvāģiem. Slikto laika apstākļu dēļ sacīkstes tika atceltas, un uzvarējusī valsts tika noteikta pēc sestdienas kvalifikācijas rezultātiem. Pirmo vietu izcīnīja Holandes pārstāvji, otrie (kopā ar Kasparu Liepiņu) palika beļģi, savukārt brāļi Daideri, brāļi Sīļi un Rupeika/Stupeļa ekipāža Latvijai atnesa trešo vietu.

Vakardien tika aizvadīti trīs kvalifikācijas braucieni, katrā no tiem piedalījās 13 ekipāžas. A grupas ietvaros pārliecinošu uzvaru izcīnīja astoņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens, kurš brauca kopā ar pieaicināto kantētāju Genādiju Avrazu. Beļģijas krāsas pārstāvošie Joriss Hendrikss un Kaspars Liepiņš palika otrie, savukārt vienīgie Latvijas pārstāvji pirmajā braucienā, brāļi Sīļi, finišēja sestajā pozīcijā. Kopā ar igauni Margo Sonnu, kvalifikācijā piedalījās arī latvietis Elvijs Mucenieks, taču ekipāža braucienu nepabeidza.

A grupas rezultāti

VietaValstsEkipāža
1.NīderlandeDaniel Willemsen / Guennady Auvraz
2.BeļģijaJoris Hendrickx / Kaspars Liepiņš
3.LielbritānijaStuart Brown / Joshua Chamberlain
...
6.LatvijaArnolds Sīlis / Gints Sīlis
...
DNFIgaunijaMargo Sonn / Elvijs Mucenieks

B grupā Latvijas godu aizstāvēja Rupeika/Stupeļa ekipāža. Latviešu tandēms finišēja trešajā vietā, aiz beļģiem Hendriksa/Smoininksa un Baksa/Van Den Bogārta ekipāžām.

B grupas rezultāti

VietaValstsEkipāža
1.BeļģijaJan Hendrickx / Tim Smeuninkx
2.NīderlandeEtienne Bax / Ben Van den Bogaart
3.LatvijaMāris Rupeiks / Kaspars Stupelis
...

Pēdējie, C grupas, braucieni noslēdzās ar pēdējos pasaules čempionāta posmus izlaidušo brāļu Daideru uzvaru. Aiz viņiem otrajā pozīcijā ierindojās briti Daniels un Džo Milardi, bet trešie finišēja bračkas Fišeri no Holandes.

C grupas rezultāti

VietaValstsEkipāža
1.LatvijaJānis Daiders / Lauris Daiders
2.LielbritānijaDaniel Millard / Joe Millard
3.NīderlandeJan Visscher / Jeroen Visscher
...

Nāciju kausa kopvērtējums

VietaValstsPunkti
1.Nīderlande3
2.Belģija3
3.Latvija4
..
11.Igaunija20
12.Lietuva22
..

Līdz ar to, blakusvāģu motokrosa sezona ir noslēgusies un cerēsim, ka nākamgad latvieši blaķenēs pārspēs Nīderlandes un visu pārējo valstu braucējus ne tikai nāciju kausā, bet arī pasaules čempionātā.

     [+] [-]

, 2010-09-26 18:33, pirms 14 gadiem
pilnīgs sviests...

     [+] [-]

, 2010-09-26 18:37, pirms 14 gadiem
Točna pilnīgais sviests!

     [+] [-]

, 2010-09-26 18:45, pirms 14 gadiem
Vispār jau viss palikās kā vakar, vakrdienas kvalifikācijas rezultātus ieskaitīja nāciju kausa finišā, Latvija 3.v.,nezinu kas tur par dabas katastrofām ir noticis,ka nevarēja aizvadīt nevienu noFināl braucieniem?

     [+] [-]

, 2010-09-26 19:00, pirms 14 gadiem
guga-6 rakstīja: Vispār jau viss palikās kā vakar, vakrdienas kvalifikācijas rezultātus ieskaitīja nāciju kausa finišā, Latvija 3.v.,nezinu kas tur par dabas katastrofām ir noticis,ka nevarēja aizvadīt nevienu noFināl braucieniem?
wo wo kas tur lietus nežēligs vai kas?

  +1 [+] [-]

, 2010-09-26 20:40, pirms 14 gadiem
Tandēmus ar blakusvāģiem gan gribētu redzēt, kā tur veči nosvīduši min pedāļus. Jomajo, domājiet tak, ko rakstāt! Tandēmi kādreiz bija tikai ritenbraukšanā, nezinu kā mūsdienās, bet blakusvāģis ir blakusvāgis. Vispār jau brauc ekipāžas vai motocikli ar blakusvāģi

     [+] [-]

, 2010-09-26 21:52, pirms 14 gadiem
vai tiešām mē esam tik izlepuši???? ka trešā vieta ir tik slikta????? bet no žurnālistu puses nebija klātienē neviena kurš spētu sniegt pienācīgu informāciju no Sveropecas. Tā ir necieņa priekš visiem Latvijas faniem.