Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Atjaunota bijusī F1 komanda "Onyx"

Juris Grīns
Juris Grīns

Atjaunota bijusī F1 komanda "Onyx"
"Onyx" F1 mašīna 1989. gadā
Foto: f1rejects.com

Atjaunošanu piedzīvojusi kādreizējā F1 komanda "Onyx", kas 2014. gada sezonā atkal piedalīsies autosacīkstēs, startējot pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC).

Komandu ir atjaunojis tās bijušais īpašnieks Maiks Ērls. Šis cilvēks iepriekš vadīja "Arena Motorsport" komandu, taču pagājušā gada janvārī tā beidza pastāvēt. Ērls apstiprina, ka plāns par "Onyx" atjaunošanu īstenots deviņu mēnešu garumā, taču komanda vēl nenosauc mašīnu un pilotus, ar ko startēs WTCC.

"Onyx" bāzēsies Rietumsaseksas grāfistē, Anglijā, kur savulaik savu mājvietu bija radusi arī F1 komanda.

"Onyx" izdevās gūt septiņas uzvaras un vienu titulu F3000 čempionātā (GP2 priekšgājējs), pirms tā 1989. gadā debitēja Formulā 1. Vairumā "Grand Prix" neizdevās pat kvalificēties sacensībām, kamēr dažās trasēs tika uzrādīti pat ļoti atzīstami rezultāti. Zviedrs Stefans Johansons togad Portugāles posmā pat izcīnīja trešo vietu, kas ir "Onyx" vienīgais pjedestāls Formulā 1. Nākamo sezonu komandai neizdevās pabeigt naudas trūkuma dēļ.

Kā zināms, no šī gada WTCC stājas spēkā jaunie tehniskie noteikumi. Ar TC1 klasei atbilstošu mašīnu uz starta gatavojas iziet arī "Onyx". Pašlaik dalību TC1 klasē apstiprinājušas deviņas komands, kas kopā ir jau 19 mašīnas, lai gan visi 19 piloti nav nosaukti. Starp šīm komandām ir arī rūpnīcas "Citroen", "Honda" un "Lada", taču nav šaubu, ka līdz sezonas startam dalībnieku skaits tikai pieaugs.

Jaunā WTCC sezona startēs 6. aprīlī Marokā.

Šobrīd zināmie WTCC dalībnieki TC1 klasē:

KomandaAutoApstiprinātie piloti
bamboo-engineeringChevrolet Cruze by RML
Campos RacingChevrolet Cruze by RMLDusan Borkovic / Hugo Valente
France Citroën RacingCitroen C-Elysee WTCCSebastien Loeb / Jose Maria Lopez / Yvan Muller
Honda World Touring Car TeamHonda Civic WTCCTiago Monteiro / Gabriele Tarquini
Russia Lada SportLada Granta WTCCRob Huff / Mikhail Kozlovskiy / James Thompson
Onyx Racing
Proteam RacingHonda Civic WTCCMehdi Bennani
ROAL MotorsportChevrolet Cruze by RMLTom Coronel / Tom Chilton
Zengo MotorsportHonda Civic WTCCNorbert Michelisz

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
fiawtcc.com
Formula 1 history and statistics