Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Igauņu pilots Vipss nākamgad turpinās "IndyCar" karjeru

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu pilots Vipss nākamgad turpinās "IndyCar" karjeru
Juri Vipss. Foto: indycar.com

Igauņu autosportists Juri Vipss ietilpst "Rahal Letterman Lanigan Racing" plānos arī uz nākamo "IndyCar" sezonu, neskatoties uz to, ka nesen komanda noslēdza līgumu ar Pjetro Fitipaldi.

Nākamgad visos posmos "RLL Racing" komandā turpinās startēt dānis Kristians Lundgārds, tāpat visās sacīkstēs brauks vienības jaunpienācējs Fitipaldi. Brazīlietim ir neliela "IndyCar" pieredze, pēdējos gados viņš pamatā startējis Lemānas tipa sacīkstēs, kā arī bijis F1 testpilots "Haas" komandā. 2020. gadā Fitipaldi arī aizvadīja divus F1 posmus. Trešo mašīnu visos posmos, visticamāk, turpinās pilotēt Greiems Reihels, komandas līdzīpašnieka dēls.

"Red Bull" junioru programmā vietu zaudējušais Vipss savukārt pērnās sezonas izskaņā aizvadīja divus posmus "IndyCar" čempionātā, cerot uz plašāku programmu nākamgad. Šobrīd viņš nav nosaukts kā "RLL Racing" pilots nākamajai sezonai, taču vienības boss Bobijs Reihels atklāj, ka igaunis ietilpst nākotnes plānos.

"Mēs izmantojām savu iespēju ar Juri," stāsta Reihels. "Arī viņu redzam kā komandas ilgtermiņa spēlētāju. Mēs gribētu startēt ar četrām mašīnām, bet šajā ziņā nesanāk tāds progress, kā mēs gribam. Bet tā ir cerība. Varbūt viņš varētu startēt atsevišķās sacīkstēs, varbūt vienā, varbūt nevienā. Neesam droši. Zinām tikai vienu - gribam paturēt Juri savā ģimenē. Viņš parādīja lielisku veikumu Portlendā un pavisam labu Lagunasekā. Par nožēlu cieta starta haosā. Kopumā Juri sniegums mums šķiet iespaidīgs."

Pirms pāris nedēļām Reihels bija uzaicinājis Vipsu uz IMSA izturības sacīkšu noslēdzošo posmu "Road Atlanta" trasē, kur viņam bija iespēja iepazīties ar turienes pārstāvjiem. Reihels atzīst, ka 23 gadus vecais pilots varētu startēt arī šāda veida sacensībās.

"Ja mēs varētu viņam palīdzēt startēt tur, kad paši viņu neizmantojam, kāpēc gan to nedarīt? Iepazīstināju viņu ar dažiem (LM)P2 puišiem, un darījām visu, lai viņam palīdzētu," skaidro Reihels.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs