Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu pilots Malukas tiek pie vairāku gadu līguma startēšanai "IndyCar"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuviešu pilots Malukas tiek pie vairāku gadu līguma startēšanai "IndyCar"
Deivids Malukas. Foto: indycar.com

Čikāgā dzimušais lietuviešu izcelsmes pilots Deivids Malukas parakstījis vairāku gadu līgumu ar "IndyCar" sacīkšu komandu "AJ Foyt Racing", ko pārstāvēs sākot ar nākamo sezonu.

22 gadus vecais Malukas startēs ar vienu no mašīnām, kas būs aprīkota ar "Chevrolet" motoru. Vēl nav zināms, kurš būs viņa komandas biedrs.

Uz šo sezonu Malukas bija noslēdzis līgumu ar spēcīgo "Arrow McLaren" komandu, tomēr pirms čempionāta sākuma kritienā no velosipēda guva traumu, kā rezultātā vienība kontraktu lauza. Sportists vienojās par startēšanu "Meyer Shank Racing" sastāvā, trasē atgriežoties jūnijā. Tagad viņš aizvadījis jau piecus posmus, pēdējā no tiem Toronto izcīnot sesto vietu.

"AJ Foyt Racing" vienībā šogad startē Santino Feruči un Stings Rejs Robs, kuri kopvērtējumā šobrīd ieņem, attiecīgi, desmito un 21. vietu. Komandas sniegums šogad kļuvis labāks - Feruči pirmajā desmitniekā spēji iekļūt septiņos posmos no aizvadītajiem 12. Roba rezultāti nav tik iepriecinoši, bet šis sportists prestižajās "Indy 500" sacīkstēs 23 apļus spēja nobraukt līderpozīcijā.

Malukas 2021. gadā kļuva par "Indy Lights" vicečempionu, bet pēc tam aizvadīja divas pilnas "IndyCar" sezonas "Dale Coyne Racing" sastāvā. Viņam arī izdevies izcīnīt divus pjedestālus. Abi tie gūti "World Wide Technology Raceway" ovāla trasē, kur 2022. gadā finišēja otrais, bet 2023. gadā - trešais.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv