Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu pilota Malukas cīņa par pirmo "Indycar" uzvaru beidzas ar avāriju

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuviešu pilota Malukas cīņa par pirmo "Indycar" uzvaru beidzas ar avāriju
Deivids Malukas. Foto: indycar.com

"IndyCar" čempionāta posmā Sentluisas ovālā "World Wide Technology Raceway" uzvaru izcīnījis "Penske" pilots Džozefs Ņūgārdens, kura darbību dēļ neilgi pirms finiša avarēja komandas biedrs Vils Pauvers. Tikmēr Amerikas lietuvietis Deivids Malukas cīnījās par uzvaru, taču arī piedzīvoja avāriju.

No pirmās rindas "Bommarito Automotive Group 500" sacensības uzsāka Skots Makloklins un Felikss Rozenkvists, kamēr otrajā rindā stājās Malukas un Ņūgārdens.

Ņūgārdens 196. no 260 apļiem trasē saslīdēja, taču pamanījās neietriekties sienā. Vadību viņš pārņēma pēdējo pitstopu laikā, kad tika priekšā komandas biedram Makloklinam. Šādā secībā abi arī finišēja.

Deviņus apļus pirms finiša notikušajā restartā ceturtajā vietā atradās Pauvers, kurš šajā sacīkstē vadībā bija nobraucis visvairāk apļus. Tomēr Ņūgārdena uzvedība pirms starta līnijas bija saraustīta, kas lielā mērā izprovocēja Pauvera avāriju, kad no aizmugures viņam uztriecās Aleksandrs Rosi. Nācās izkārt sarkanos karogus, bet pēc atkārtota restarta Ņūgārdens attālinājās no sekotājiem un uzvarēja. Makloklinam otrais rezultāts, bet trešajā vietā ierindojās Linuss Lundkvists, pēdējos apļos apdzenot Aleksu Palou un Koltonu Hertu.

Lietuvietis Malukas jau iepriekšējos gados šajā trasē bija ļoti spēcīgs, divreiz te finišējot uz pjedestāla. Arī šoreiz viņš bija ceļā uz "Top 3" rezultātu un pat sacentās par uzvaru. Cīnoties trasē ar Pauveru, konkurents, kurš atradās ārmalā, uzstūma Malukas mašīnu iekšmalas apmalei, kā rezultātā "Meyer Shank Racing" komandas pilots saslīdēja un ietriecās barjerā.

Ņūgārdenam šī ir otrā uzvara sezonā pēc maijā izcīnītās pirmās vietas "Indianapolis 500" sacīkstēs. Savukārt "World Wide Technology Raceway" trasē viņš uzvarējis jau ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā. Kopumā te notikušajos astoņos "IndyCar" posmos amerikānis triumfējis piecreiz.

Šajā posmā guvis ceturto vietu, pārliecinošu vadību kopvērtējumā saglabā Palou. Piektās vietas ieguvējs Herta no ceturtās pozīcijas pacēlies uz otro, Skots Diksons, šajā reizē guvis 11. vietu, ir trešais, bet Pauvers no otrās atkritis uz ceturto.

Jau pēc nedēļas, 25. augustā, sezona turpināsies ar posmu Portlendā, kur startēs arī igauņu pilots Juri Vips.

Sacīkstes rezultāti:

Kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv