Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miks Šūmahers saņem piedāvājumu startēt "IndyCar"

Juris Grīns
Juris Grīns

Miks Šūmahers saņem piedāvājumu startēt "IndyCar"
Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

Kamēr Mika Šūmahera iespējas atgriezties F1 čempionātā tiek vērtētas kā zemas, vācu pilots saņēmis piedāvājumu karjeru turpināt "IndyCar" čempionātā Amerikā.

Kopš vietas zaudēšanas "Haas" komandā, Šūmahers nesekmīgi cenšas rast iespēju atgriezties "Formulā 1". Viņa vārds tiek minēts saistībā ar "Alpine" un "Williams", taču eksperti autosportista izredzes atgriezties sacīkstēs 2025. gada sezonā vērtē kā zemas.

Tikmēr "Dale Coyne Racing" komandas īpašnieks Deils Koins atklāj, ka labprāt uzņemtu bijušo F2 čempionu pie sevis. Šobrīd vēl nav zināms, vai Šūmahers šim piedāvājumam piekritīs, bet abas puses jau veic pārrunas.

"Tur ir visi šie "Formula 2" piloti, kas ieguvuši pirmo vai otro vietu, bet kuriem nav reālas nākotnes F1 čempionātā," intervijā vācu medijam "Auto Motor und Sport" sacīja Koins. "Mēs ar lielāko prieku uzņemtu pie sevis tik lielisku pilotu."

Tāpat "Auto Motor und Sport" vēsta, ka interesi par Šūmaheru izrāda "Prema Racing" komanda, kas "IndyCar" čempionātam pievienosies nākamgad.

Koins piebilst: "Mēs runājam ar Miku. Bet viņš aizvien liek savas cerības uz "Alpine". Es priecātos, ja varētu dot viņam iespēju."

"Alpine" vienība, ko Šūmahers šobrīd pārstāv FIA WEC izturības sacīkstēs, pēc publikācijā paustā, priekšroku startēšanai F1 drīzāk dotu saviem junioru akadēmijas audzēkņiem Džekam Dūenam vai Viktoram Martēnam. Tāpat arī tādām komandām kā "Haas", "Williams", "Kick Sauber" un RB Šūmahers neesot starp galvenajiem favorītiem uz pamatsastāva vietu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv