Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Igauņu pilots Vipss atgriežas "IndyCar" čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu pilots Vipss atgriežas "IndyCar" čempionātā
Juri Vipss. Foto: Motorsport.com

Bijušais "Red Bull" junioru programmas pilots Juri Vips ticis pie iespējas atkal startēt "IndyCar" sacensībās, kur debiju piedzīvoja pērn.

"Rahal Letterman Lanigan Racing" komanda apstiprinājusi, ka Vips būs viens no tās pilotiem aiznākamajā "IndyCar" posmā, kas 25. augustā notiks Portlendas trasē. Viņa komandas biedri būs Pjetro Fitipaldi, Kristians Lundgārds un Greiems Reihels. Vipa mašīnu sponsorēs AMADA, kas bija Takumas Sato galvenais atbalstītājs šī gada "Indy 500" sacīkstēs.

Debiju "IndyCar" šīs pašas komandas sastāvā Vips piedzīvoja pagājušajā gadā, kad aizvadīja divus posmus. Debija notika tieši Portlendā, toreiz izcīnot 18. vietu. Savukārt finālposmā Lagunasekas trasē igaunis pat gandrīz iekļuva kvalifikācijas izšķirošajā "Fast Six" kārtā, taču motora maiņas dēļ bija spiests startēt no 13. pozīcijas. Sacensībās sportists cieta masveida sadursmē jau pirmajā aplī un tika klasificēts 24. vietā.

Pirms šīs sezonas 23 gadus vecais Vips bija viens no potenciālajiem "Rahal Letterman Lanigan Racing" pilotiem uz pilnu sezonu. Šo vietu viņam dabūt tomēr neizdevās. Sadarbība nav beigusies un jau vairākus pēdējos gadus viņš šajā komandā strādā par simulatora testpilotu.

Savā karjerā Vips izcīnījis trīs uzvaras "Formula 2" sacensībās un no 2018. līdz 2022. gadam ietilpa "Red Bull Junior Team" sastāvā. "Red Bull" lauza ar viņu līgumu pēc tam, kad sportists datorspēļu interneta tiešraidē pielietoja rasistiskus vārdus. Vien mēnesi pirms tam viņš Spānijas GP posmā bija piedzīvojis debiju F1 piektdienas treniņbraucienos, kur brauca ar "Red Bull" formulu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-08-09 16:03, pirms mēneša
lai veicas vismaz igaunim jo latviešiem vismaz tuvakajos 10 gados nekas tāds nebūs iespejams