Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko pietrūkst viens aplis līdz pjedestālam Nirburgringā

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko pietrūkst viens aplis līdz pjedestālam Nirburgringā
Konstantīns Calko
Foto: K.Calko personīgais arhīvs

Komandas biedra izstāšanās dēļ Konstantīns Calko nespēja tikt uz pjedestāla "Radical European Masters" čempionāta pirmā posma noslēdzošajā braucienā Nirburgringā.

Otrajā braucienā pie "Speed Factory Racing" komandas auto stūres pirmais sēdās Calko, kurš sākotnēji nosargāja sesto pozīciju, bet vēlāk dažus no konkurentiem apsteidza. Pirms pitstopa daugavpilietis bija pacēlies jau uz pirmo trijnieku, bet tad devās boksos, lai atdotu "Radical" automašīnu komandas biedram Hesusam Fusteram, ar ko šogad dala vienu auto.

Fusters trasē atgriezās trešajā pozīcijā, taču radās problēmas ar ātrumkārbu, kas liedza to nosargāt. Priekšpēdējā aplī viņam sāka uzbrukt Toms Džordans un abi pat vairākas reizes saskārās, bet pēdējā līkumā Fusters bija spiests piekāpties. Pēdējā apļa pirmajā līkumā Džordans kļūdījās bremzējot un izlidoja grants joslā, tomēr arī Fusters izbrauca ārpus asfalta un tobrīd ātrumkārba pārstāja darboties pavisam.

Rezultātā Calko/Fustera ekipāža pazaudēja 1 apli un tika klasificēta vien 13. pozīcijā, kamēr par otrā brauciena uzvarētāju kļuva Kristians Kronegards, kurš par 19 sekundēm apsteidza igauni Tristanu Vīdasu.

Jau ziņots, ka pirmajā kvalifikācijā Fustera/Calko mašīnu piemeklēja tehnisks defekts un tādēļ pirmo sacīksti nācās uzsākt no pēdējās vietas. Neskatoties uz to un sacensību laikā saņemto "Stop & Go" sodu, izdevās finišēt desmitajā vietā. Vīdass pirmajā braucienā guva uzvaru.

"Radical European Masters" sezona turpināsies 17. un 18. maijā Brendshečā, Lielbritānijā.

Nirburgringas posma 2. brauciens

VietaBraucējiRezultāts
1.Christian Kronegard25 apļi
2.Tristan Viidas+19.663
3.James Littlejohn/Tony Wells+49.287
4.Alex Kapadia/Tom Jordan+52.626
5.Marcel Marateotto/Marco Cencetti+56.197
6.Jeremy Ferguson+1:02.588
7.Terrence Woodward/Ross Kaiser+1:04.752
8.Bradley Smith+1:05.128
9.Jaap Bartels+1:20.668
10.Jamie Constable+1:30.653
.........
13.Konstantīns Calko/Jesus Fuster+1 aplis

Izmantotie resursi:
AutoEuro :: Krāsains nedēļas žurnāls ar...