Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Porsche" izrāda Marka Vēbera jauno sacīkšu auto

Juris Grīns
Juris Grīns

"Porsche" izrāda Marka Vēbera jauno sacīkšu auto
Porsche 919 Hybrid
Foto: autocar.co.uk

Vācijas automobiļu rūpnīca "Porsche" otrdien izplatīja fotogrāfijas, kurās redzams bijušā F1 pilota Marka Vēbera jaunais sacīkšu auto, ar ko sportists šogad startēs Lemānas 24 stundu sacensībās.

Jaunais "Porsche 919 Hybrid" sacīkšu auto atbilst jaunajiem LMP1 klases noteikumiem, tā izmēri ir 4650 x 1900 x 1050 milimetri, bet svars - vismaz 870 kilogrami. Prototips ir aprīkots ar 2 litru, četru cilindru tiešās iešprices motoru, kas darbojas ar benzīnu.

Šis motors nav vienīgais jaudas devējs, jo vēl hibrīdam ir arī papildus elektriskais dzinējs, litija jonu akumulators un divas enerģijas atjaunošanas sistēmas, viena no kurām uzkrāj bremžu radīto enerģiju, bet otra - izpūtēja radīto karstumu. Šī papildus jauda ļauj nepārsniegt 4,64 litru degvielas patēriņu uz katru Lemānas apli, kas sastāda 13,629 kilometrus.

Komandu prestižajā LMP1 klasē šogad pārstāvēs divas ekipāžas. Vienā no tām startēs jau pieminētais bijušais "Red Bull" F1 komandas pilots Marks Vēbers, bet viņa pārinieki būs Nīls Jani un Brendons Hārtlijs. Savukārt ar otru mašīnu startēs Marks Lībs, Timo Bernhards un Romēns Dumā. Pēdējie divi no viņiem reiz jau ir uzvarējuši Lemānā, toreiz, 2010. gadā, pārstāvot "Audi" komandu.

"Porsche" šogad aizvadīs pilnu izturības sacīkšu čempionāta (WEC) sezonu, kas startēs 20. aprīlī ar Silverstounas 6 stundu sacensībām. Jūnijā gaidāmās sacensības Lemānā būs viens no WEC čempionāta posmiem.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +2 [+] [-]

, 2014-03-04 20:33, pirms 11 gadiem
Baigais dampis.