Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

NASCAR ievieš revolucionāras izmaiņas čempionu noteikšanas sistēmā

Juris Grīns
Juris Grīns

NASCAR ievieš revolucionāras izmaiņas čempionu noteikšanas sistēmā
Foto: AP/AFP/Scanpix

Ziemeļamerikas vadošajās autosacīkstēs NASCAR "Sprint Cup Series" no 2014. gada sezonas ieviesta "play-off" sistēma čempionu noteikšanā un titula ieguvējs tiks noskaidrots pēdējā posmā starp četriem finālistiem.

Jau iepriekš bija zināms, ka šogad tiek palielināts to braucēju skaits, kam tiek dota iespēja cīnīties "Chase for the Championship" finālciklā. Kā zināms, jau iepriekšējās sezonās desmit posmus pirms sezonas beigām tika atlasīti 12 kopvērtējumā visaugstāk esošie piloti (2013. gadā - 13), kuru punkti tika nolīdzināti un turpinājās desmit sacīkstes ilgs "sprints" pretī titulam.

2014. gada "Sprint Cup Series" čempionāta (NASCAR augstākā klase) noteikumos ieviestas vairākas būtiskas izmaiņas. Pirmkārt, desmit posmu finālā drīkstēs sacensties jau 16 braucēji, taču tikai tie, kas iepriekšējos 26 posmos būs ieguvuši kaut vienu uzvaru. Ja tādu būs vairāk nekā 16, finālisti tiks noskaidroti balstoties uz uzvaru skaitu.

Savukārt pats nozīmīgākais jaunums ir tas, ka čempions vairs netiks noskaidrots, balstoties uz punktiem. No šī gada NASCAR tiks ieviesta daudzos sporta veidos populārā izslēgšanas turnīra sistēma, kā rezultātā pēc pirmajiem trim fināla posmiem tiks atsijāti pirmie četri piloti, līdz pēdējā posmā būs palikuši vairs tikai četri piloti, kas turpinās cīņu par titulu. Protams, sacensībās joprojām startēs arī pārējie, taču par titulu vairs necīnīsies.

2013. gadā par NASCAR "Sprint Cup Series" čempionu jau sesto reizi pēdējo astoņu sezonu laikā kļuva Džimijs Džonsons.

Čempionāta vadība uzsver, ka šādas izmaiņas veiktu, lai mazinātu punktu nozīmīgumu, bet izceltu uzvaru vārtību.

Izmantotie resursi:
NASCAR Drivers, Standings & News : NASCAR...

  +1 [+] [-]

, 2014-02-04 15:11, pirms 11 gadiem
Šī sistēma vienalga ir daudz saprotamāka un loģiskāka nekā F1 murgs.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-04 15:21, pirms 11 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Šī sistēma vienalga ir daudz saprotamāka un loģiskāka nekā F1 murgs.
Par gaumi nestrīdas ... man sakarīgāk šķiet F1 sistēma pat ņemot vērā jauninājumus.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-04 22:06, pirms 11 gadiem
Uzvari visas sacīkstes, bet pēdējā zaudē, un neesi čempions. Ļoti loģiski

     [+] [-]

, 2014-02-04 22:56, pirms 11 gadiem
Nez kā būs ar tiem jaunajiem noteikumiem, bet pirmajā sezonā gan jau interesanti... Pa lielam jau nekas nemainīsies... visi brauks uz 100% kā līdz šim. Ar nepacietību gaidu 15.feb. kad viss ies vaļā!!! F1 pēdējos gados bij tāda nesaistoša palikusi; tagad ar turbo cerams kkas mainīsies, bet manuprāt NASCAR ir interesantāks, kaut vai aiz tā, ka sacīkstes ir gandrīz katru nedēļas nogali, neviss ik ap 2-3