Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kubica uz pilnu slodzi atgriežas autosportā un startēs Lemānā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica uz pilnu slodzi atgriežas autosportā un startēs Lemānā
"ByKolles " komandas LMP1 prototips
Foto: ByKolles Racing Team

Bijušais F1 un rallija pilots Roberts Kubica paziņojis, ka 2017. gada sezonā atkal startēs sacīkstēs uz pilnu slodzi, piedaloties Lemānas 24 stundu sacīkstēs un pārējos FIA izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) posmos.

32 gadus vecais poļu autosportists panācis vienošanos ar privāto komandu "ByKolles", kuras sastāvā jau novembrī piedalījās debitantu testos. Braucot ar "CLM P1/01" prototipu Bahreinas trasē, toreiz Kubica uzstādīja ātrākus apļu laikus nekā komandas pamatsastāva piloti to bija spējuši sacīkšu nedēļas nogalē.

Kubica savulaik aizvadīja piecas sezonas Formulā 1, pārstāvot "BMW Sauber" un "Renault" rūpnīcu komandas, tika uzskatīts par vienu no lielākajiem talantiem, bet 2011. gadā rallija sacensībās, kur piedalījās hobija pēc, smagā avārijā guva nopietnas traumas. Kubica bija spiests pamest F1, bet vēlāk atgriezās autosportā, startēdams pasaules rallija čempionātā, kur 2013. gadā ieguva titulu WRC2 klasē.

Pēc 2015. gada sezonas viņš ralliju pameta, bet jau pērn piedalījās vairākās GT autošosejas sacensībās, solot, ka 2017. gadā vēlas nodrošināt sev pilnvērtīgu sacīkšu programmu.

Kubica jau apstiprināts dalībai 2017. gada Lemānas 24 stundu sacīkstēs, kur pārstāvēs prestižo LMP1 klasi, startējot ar "CLM-Nissan P1/01" sacīkšu auto.

"Pēc tam, kad biju pabraucis rallijā, meklēju kaut ko, kas būtu iespējami tuvāks Formulai 1," savu izvēli skaidro Kubica. "Tieši to es atradu LMP1 prototipā. Visai drīz pēc iesēšanās mašīnā spēju pabraukt ļoti ātri un pakāpeniski uzlabot apļu laikus. Pabraucot vēl, esmu drošs, ka savu sniegumu uzlabošu vēl vairāk."

Kubicas komandas biedrs šogad būs Olivers Vebs, bet trešais pilots vēl tiks nosaukts. "ByKolles" komandas pretinieces LMP1 klasē šogad FIA WEC sacīkstēs būs "Porsche" un "Toyota" rūpnīcu vienības.

Izmantotie resursi:
Autosport