Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Aļošins: "Tiem, kam autosports šķiet bīstams, jādara kaut kas cits"

Juris Grīns
Juris Grīns

Aļošins: "Tiem, kam autosports šķiet bīstams, jādara kaut kas cits"
Mihails Aļošins
Foto: indycar.com

Krievu autosportists Mihails Aļošins, kurš visai veiksmīgi startē IndyCar čempionātā Amerikā, atzīst, ka sacīkstēm ir jābūt bīstamām un tos pilotus, kuri par šo tēmu satraucas, iesaka nebraukt sacensībās, bet tā vietā izvēlēties darīt kaut ko drošāku.

IndyCar sacīkstes, jo īpaši ovālu trasēs, milzīgo ātrumu dēļ tiek uzskatītas par vienām no bīstamākajām pasaulē. Tā kā arī šeit, līdzīgi kā Formulā 1, tiek izmantoti atvērtā veida kokpiti, šobrīd uzvirmojis jautājums par nepieciešamību ieviest vējstiklus, ko plānots izmēģināt jau nākamajā sezonā. Aļošins uzskata, ka drošības jomā neko mainīt nevajag, jo autosacīkstēm, viņaprāt, ir jābūt riskantām.

"Drošība ir sarežģīta lieta, jo ātrumi šeit ir tiešām lieli," skaidro krievu pilots. "Bet manuprāt tas ir lieliski. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc man patīk IndyCar sacīkstes. Pola Rikāra trase un citas Eiropā... tikpat labi var uzspēlēt datorspēli, un no tā gūt lielāku baudu. Es saprotu, ka šis viss ir ļoti bīstami un mēs varam teikt, ko gribam, bet, atvainojiet, cilvēkiem, kuri ir tik ļoti noraizējušies par draudošajām briesmām, labāk lai no šī sporta veida iet prom un dara kaut ko drošāku."

2014. gadā Fontanas trasē Aļošins piedzīvoja smagu avāriju, salaužot ribas un atslēgas kaulu, kā arī gūstot plaušu savainojumus, tomēr viņš nav zaudējis savu ātrumu, drīzāk otrādi. Pērn Pokono ovālā sportists pirmo reizi ieguva "pole position", bet sacensībās finišēja otrajā vietā.

"Šīs ir autosacīkstes, tās vienmēr bijušas bīstamas, un tas ir normāli," uzskata Aļošins. "Nevajag lietas padarīt drošākas nekā tām normāli jābūt. Ja pilots zina, ka nekādā gadījumā netiks savainots, tas atņem daļu no faktoriem, kas ietekmē cīņu. Tāda ir cilvēka psiholoģija. Tas viss ir ļoti interesanti. Ja mēs aizmirsīsim par emocijām un bailēm, kādas gan būs autosacīkstes?"

2010. gadā Aļošins tepat Eiropā kļuva par "Formula Renault 3.5 Series" čempionu, bet kopš 2014. gada startē Amerikā. Šonedēļ viņš tika apstiprināts "Schmidt Peterson Motorsport" komandā un tās sastāvā aizvadīs jau trešo IndyCar sezonu. 29 gadus vecais maskavietis pērn kopvērtējumā ieguva 15. vietu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-02-04 10:38, pirms 8 gadiem
2/3daļas no Indy pilotiem uzskata, ka prioritāte ir ātruma, jaudas saglabāšana, nevis lēnā garā drošā būrītī noriņķot un turpināt zaudēt apmeklētājus/fanus (un daudzus no pārmērīgās drošības kritiķiem ārsti pašus ir kā puzli likuši kopā, lai atkal varētu nesties )