Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Topošais "Toro Rosso" pilots Daņila Kvjats izcīna GP3 titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Topošais "Toro Rosso" pilots Daņila Kvjats izcīna GP3 titulu
Daņila Kvjats
Foto: gp3series.com

Krievu autosportists Daņila Kvjats, kurš 2014. gadā debitēs F1 komandā "Toro Rosso", šodien izcīnīja GP3 čempiona titulu.

Pirms noslēdzošā posma, kas šajā nedēļas nogalē norisinās Abū Dabī trasē, GP3 čempionāta vadībā atradās argentīnietis Faku Rehalija. Tomēr, kamēr Kvjats pirmajā braucienā startēja no "pole position" un atradās vadībās visus apļus, Rehalija ieguva tikai septīto vietu. Pēc tam tiesneši viņu sodīja par dzelteno karogu ignorēšanu un atbīdīja uz 16. pozīciju, kā rezultātā Kvjats kļuvis par čempionu jau pirms otrā brauciena.

Ceturtajā vietā šobrīd atrodas igaunis Kevins Korjuss, kuram vēl ir reālas izredzes apsteigt amerikāni Konoru Deiliju un sezonu noslēgt trešajā vietā.

Daņila Kvjats šogad ir uzvarējis trijās GP3 sacīkstēs. Savukārt pats čempionāts tika dibināts vien 2010. gadā. Inaugurācijas sezonā par GP3 čempionu kļuva Estebans Gutjeress, bet 2011. gadā titulu izcīnīja Valterī Botass. Viņi abi šobrīd startē Formulā 1. Savukārt pērn par GP3 čempionu kļuva jaunzēlandietis Mitčs Evanss, kurš šogad startē GP2 čempionātā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Home - GP3 Series

     [+] [-]

, 2013-11-02 18:31, pirms 11 gadiem
Igaunim jasarauj un jatiek F1 lai butu pirmais no baltijas F1

  -1 [+] [-]

, 2013-11-02 18:44, pirms 11 gadiem
Dortmund Borussia rakstīja: Igaunim jasarauj un jatiek F1 lai butu pirmais no baltijas F1
ko tu te sapņo? lai kļūtu par f1 pilotu jābūt vai nu milzīgam talantam vai jānāk komplekta ar sponsoru. par korjusu ir daudzi citi labāki braucēji un kuram sponsoram interesē sponsorēt puisi kurš nāk valstiņas, kurā dzīvo knapi pāri miljonam cilvēku.

     [+] [-]

, 2013-11-02 19:56, pirms 11 gadiem
Dortmund Borussia rakstīja: Igaunim jasarauj un jatiek F1 lai butu pirmais no baltijas F1
Tu esi latvietis??? Nez kaapeec tu nefano par Shleegelmilhu???? Man tas igaunis Korjus pie vienas vietas. Jaadomaa kaa atrast labus sponsorus muusu pilotiem!!!

A Kvjats - malacis. aizveera muuti visiem nelabveeliem.

     [+] [-]

, 2013-11-02 20:17, pirms 11 gadiem
Noskatījos gonku, kura bija uz reiz pēc F1 kvalifikācijas
Kvjats Abu Dabi dominēja, kamēr pārējie stresoja un mudījās vienā laidā. Kvjata formula ir mazliet švakāka par ARDEN tomēr kā braucējs ir labāks.
Lai veicas F1.

Un estiņš šodien tipiski kā igauņi - visi aizbrauca, un tikai tad igaunis sāka braukt. Samudījās savā meistarībā.

     [+] [-]

, 2013-11-02 20:42, pirms 11 gadiem
Saint rakstīja: Tu esi latvietis??? Nez kaapeec tu nefano par Shleegelmilhu???? Man tas igaunis Korjus pie vienas vietas. Jaadomaa kaa atrast labus sponsorus muusu pilotiem!!!

A Kvjats - malacis. aizveera muuti visiem nelabveeliem.
Tu esi paskat'ijies cik Haralda ir gadi?? 26 gadi, k'ads F1? Lai brauc Rallijaa